1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. Satrancın iki büyük ustası denizin üzerinde yarıştı
Satrancın iki büyük ustası denizin üzerinde yarıştı

Satrancın iki büyük ustası denizin üzerinde yarıştı

Satrancın iki büyük ustası Ukraynalı Vladimir Baklan ve Kıvanç Haznedaroğlu, Çeşme Marina’da deniz üstüne kurulan platformda bir gösteri maçı yaptı.

A+A-

Bu sene 5. düzenlenen Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, ilklere imza attı. Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı tarafından desteklenen satranç turnuvası Çeşme Marina’da deniz üstüne platform kurularak yapılan satranç gösterisini, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Emin Küçük, TSF Teknik Kurul Başkanı Aykut İlter Mete, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ile turnuvaya katılan satranç sporcuları ve vatandaşlar izledi.

satranc_1.jpg

Törende konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “5 yıldır, her geçen yıl bir öncekinden daha güzel olacak şekilde devam eden bir uluslararası turnuva haline geldi. Bugün de denizin içinde kurulan platform da satranç oynanacak. İki değerli büyük usta, bu güzel havada ve bu güzel atmosferde bir maç yapacak. Bu tablo, dünyanın hiçbir yerinde yok. Türk satrancı her anlamda kendisini dünyaya ispat etmiştir" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede de, Çeşme’nin muhteşem manzarasında, dünyada ilk kez deniz içinde satranç oynanacağını vurgulayarak, "Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası’nda bu yıl 470 sporcuyu ağırlıyoruz. Gelecek yıllarda çok daha fazla sayıda satranç sporcusunu ağırlamayı umuyoruz" dedi.

satranc_2.jpg

Deniz içine platform kurarak dünyada bir ilkin gerçekleşmesine yardımcı olan IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Çeşme Open Satranç Turnuvası’na ilginin her yıl arttığını belirterek, "Biz bu güzel organizasyonun ufak bir destekçisi olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Umarım burada gerçekleştirilen etkinlik, satranca olan ilginin biraz daha artmasına neden olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ukraynalı Vladimir Baklan ve Türk Kıvanç Haznedaroğlu, bir botla platforma götürüldü. İki büyük ustanın, yaklaşık bir saat kadar süren çekişmeli maçı berabere sonuçlandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.