1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. SEFİNE TERSANESİ

  4. Sefine Tersanesi sektörde liderliğe odaklandı
Sefine Tersanesi sektörde liderliğe odaklandı

Sefine Tersanesi sektörde liderliğe odaklandı

Sefine Tersanesi, sürdürülebilir başarı ve inovatif anlayış doğrultusunda, global bir marka haline dönüşme yolunda bugüne kadar önemli mesafeler kat ederken, bu doğrultuda 2017 yılı hedeflerini de yakalamayı başardı.

A+A-

Son yıllarda, özellikle Norveç ve diğer Avrupa ülkelerine yaptığı başarılı yeni inşa teslimatlarıyla, Türkiye’nin bu alanda en aktif tersaneleri arasında yer alan ve güçlü teknolojik altyapısı sayesinde de sektörün gelişimine yön veren Sefine Tersanesi (Shipyard), 2017 yılında önemli başarılara imza attı.

Sefine, sürdürülebilir başarı ve inovatif anlayış doğrultusunda, global bir marka haline dönüşme yolunda bugüne kadar önemli mesafeler kat ederken, bu doğrultuda 2017 yılı hedeflerini de yakalamayı başardı.

Dünya çapında geniş bir müşteri yelpazesine sahip olan, küresel ölçekteki değişken müşteri beklentilerine, en hızlı ve etkin yanıt verebilme gücüyle, ülkemize ve sektöre ciddi katma değer sağlayan Sefine Tersanesi, yüksek kalite ve teknolojiye sahip ticari gemileri, know-how’ı kendine ait üretim yetkinliğiyle, dünya pazarlarına ihraç etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en çok ihracat yapan 500 firması arasında

Sefine Tersanesi için 2017 yılı başarılarla geçen bir yıl oldu, önceki yıllarda alınan siparişlerin de etkisiyle, yüzde 100 kapasiteyle geçirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2016 yılı, “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” listesinde 335. sırada yer almayı başardı.  Sefine yetkilileri, her geçen yıl bu başarının üstüne çıkmak adına da yoğun çaba sarf edeceklerini belirterek, başarıda emeği geçen tüm çalışanları kutladı.

Dünya ölçeğinde ‘tercih edilen’ marka olma yolunda hızla ilerliyor

2017 yılında gerçekleştirilen gemi ihracatları ile bu başarının üstüne çıkan Sefine, katma değer öncelikli yaklaşımlar sergileyerek, dünyada ‘tercih edilen’ marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Sefine Tersanesi inşa ettiği gemilerin çok önemli bir kısmının ihracatını, gemi sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Norveç'e gerçekleştiriyor. Tersanenin başlıca müşterileri Norveç, İtalya ve Estonya’dan olup, 2014 yılında Türkiye’den Norveç’e anahtar teslim feribot ihraç eden ilk firma olmayı başardı. Yıl boyunca gerçekleştirilen etkin ve sonuç odaklı çalışmalar neticesinde, Sefine Tersanesi ülkemizin dış ticaret açığının kapanmasına önemli bir katkı sağladı.

Üretim sahasını genişletiyor

Sermaye harcamaları ve insan kaynakları gelişimi açısından, gemi inşa endüstrisinde yatırım lideri olan Sefine Tersanesi, Yalova’da mevcut 140.000 metrekare üzerine kurulu olan üretim sahasını, 2020 yılının sonunda iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda, 2018 yılında da çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini ifade eden yetkililer, yüksek kalitede ve dünya çapında rekabet gücü olan gemileri, zamanında ve başarılı bir şekilde teslim eden Sefine Tersanesi olarak, müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya 2018 yılında da devam edeceklerini. Kalite, yenilik, güvenilirlik ve zamanında anahtar teslim ilkeleri ile birlikte, en üst seviyede memnuniyet sağlamak için yetkin ve genç kadronun katkılarıyla, sektörün gelişimine yön vermeyi hedeflediklerini belirttiler.

Yatırımlar sürecek

2017 yılında gemi inşası ve gemi bakımı sektöründe önemli yatırımlar yaparak, teknolojik altyapısını güçlendiren, yeni yüzer havuz yatırımını hizmete alarak, gemi tamiri ve bakımı alanında da yeni yatırımlar gerçekleştiren Sefine Tersanesi’nin vizyonu sektöründe liderlik.

Sefine Tersanesi 2018 yılında, hem çalışan sayısını artırarak ülkemizin istihdamına, hem de ihracatını artırarak ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.

sefine-gorsel-1.jpg

sefine-gorsel-2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 10215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.