1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Sürmene’ye deniz üssü kuruluyor
Sürmene’ye deniz üssü kuruluyor

Sürmene’ye deniz üssü kuruluyor

Sürmene’ye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın deniz üssü kurması kesinleşti. Arazi tahsisi talep yazıları ilgili kurumlara ulaşırken talebe olumlu cevap verildiği öğrenildi.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Trabzon Sürmene’de kuracağı üs ile ilgili arazi tahsis talep yazıları ilçedeki ilgili kurumlara ulaştı. Sürmene Kaymakamlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü talebe olumlu cevap verdi.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Tahsisle ilgili Kaymakamlığa, Milli Emlak’a yazılar geldi. Kaymakamlık olumlu yazıyı yazdı. 400 asker gelecek. 500- 600 kişilik yeni bir istihdam sahası olacak diye düşünüyorum” dedi.

“BÖLGEYE 400 ASKER GELECEK”

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Trabzon’un Sürmene ilçesinde kurmayı düşündüğü üsle ilgili açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz Donanması ile ilgili bir yer arıyordu. Sürmeneli tersaneciler ile 360 dönümlük alanın tahsis edildiği firma arasında 60 dönüm boş alanımız vardı. Tahsisi ile ilgili Kaymakamlığa, Milli Emlak’a yazılar geldi. Kaymakamlık da olumlu yazıyı yazdı. Üssün kurulmasıyla birlikte bölgeye 400 asker gelecek. Tabi bunların komutan pozisyonunda olanları, memur olanları vardır. 500- 600 kişilik yeni bir istihdam sahası olacaktır diye düşünüyorum. Tabi Donanma gemileri de gelecek. Tamirat bakım işiyle ilgili ilçede 10- 15 gün kalacaklar. Sayıyı tam tespit etmek şimdi mümkün değil. İyi bir yoğunluk yaşayacağımızı ümit ediyorum” dedi.

ADNAN ÖZBAL İNCELEME YAPMIŞTI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve beraberindeki heyet, 27 Temmuz 2018 tarihinde Sürmene’de bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmuştu.

Sürmene Çamburnu’nu inceleyen Özbal, “Donanma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için en uygun yer Sürmene Yeniçam Tersanesi. Donanma Komutanlığı’na ait Karadeniz’deki tüm gemiler artık Sürmene’de demirleyecek. Hemen yanı başında gemi inşaatı yapan kuruluşların olması da artı bir faktör” ifadelerine yer vermişti. 

Vira Haber

Bu haber toplam 5957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum