1. HABERLER

  2. DZKK

  3. TCG Alemdar'ın Türk Loydu Klas Sertifikası teslim edildi
TCG Alemdar'ın Türk Loydu Klas Sertifikası teslim edildi

TCG Alemdar'ın Türk Loydu Klas Sertifikası teslim edildi

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nca İstanbul Denizcilik tarafından inşa etirilen TCG Alemdar gemisinin klas sertifikası, Türk Loydu merkez ofisinde düzenlenen törenle teslim edildi.

A+A-

Ülkemiz denizcilik tarihinde yaşanan kazalardan çıkarılan acı dersler sonucu Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacını karşılamak amacıyla 2011 yılında imzalanan sözleşme ile inşası başlayan ve 28 Ocak  2017  tarihinde teslim edilen TCG Alemdar denizaltı kurtarma ana gemisinin Türk Loydu klas sertifikası, 31 Ocak 2017’de Türk Loydu Merkez Ofisinde düzenlenen törenle İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Çiftçigüzeli ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı adına M.Anıl Gümüş‘e teslim edildi.

Kurtuluş Savaşı gazi gemisi Alemdar’ın adını devralan A582 borda numaralı geminin sertifika teslim törenine Türk Loydu Genel Müdürü Alper Eralp, Deniz Sektör Direktörü Okan Çetin, Yeni İnşa Bölümü Müdürü Emrah Söğütçü , İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Çiftçigüzeli, Savunma Sanayi Müsteşarlığı adına M.Anıl Gümüş  ile Türk Loydu yöneticileri ve çalışanları iştirak etti.

tcg-alemdar-2.jpg

Türk Loydu'na güveniyoruz

Sertifika teslim töreninde donanmamız envanterine kazandırılan TCG Alemdar’ın üstün teknik özelliklerinden bahseden Alper Eralp, böyle bir projede Türk Loydu’na duyulan güvenden duydukları mutluluğu dile getirdi.

İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Çiftçigüzeli sınıfında bir ilk olan bu zorlu projede Türk Loydu’nun uzman kadrosunun ve idarecilerinin işbirliği sayesinde ortaya başarılı bir eser konulduğunu söyledi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı temsilen törende bir konuşma yapan M.Anıl Gümüş, bu projede ortaya koyulan özverinin ve yoğun çalışmanın Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı, Türk Loydu’nu ve İstanbul Denizcilik’i daha ileriye taşıdığını ve yeni projeler için ufuk açtığını belirtti.

tcg-alemdar-3-001.jpg

Sertifika'yı Genel Müdür Eralp teslim etti

2011 yılında Türk Loydu ile İstanbul Denizcilik ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında imzalanan sözleşme ile klaslama faaliyetlerine başlanan TCG Alemdar için Türk Loydu’nun konusunda uzman kadrosu 6.000 saatin üzerinde mesai harcayarak büyük emek sarfetti. 19 Nisan 2012’de saha sörveyleri başlatılan gemi 28 Nisan 2014’te denize indirildi. Ocak 2017’de seyir tecrübelerini başarıyla tamamlayan gemiye 31 Ocak 2017’de klas sertifikası Türk Loydu Genel Müdürü Alper Eralp tarafından teslim edildi.

90 metre boyu ile Denizaltı Kurtarma Filosu’nun ana gemisi olan TCG Alemdar, Türkiye karasularında gerçekleşecek herhangi bir olumsuz durumda azami 72 saatte kurtarma operasyonuna başlayacak şekilde inşa edildi. 2017 yılı içinde teslim edilmesi planlanan TCG Işın ve TCG Akın gemileri ile görevini gerçekleştirecek olan TCG Alemdar’ın, ulusal ve uluslar arası sularda seyreden tüm gemiler için güven kaynağı olması beklenmektedir. Üstün manevra ve kurtarma yetkinliği olan gemi Türk Loydu’nun gözetiminde , Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı için sınıfında inşa edilen ilk gemi olma özelliğini taşımaktadır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.