1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. Teos Marina'da hudut kapısı 7 gün hizmet verecek
Teos Marina'da hudut kapısı 7 gün hizmet verecek

Teos Marina'da hudut kapısı 7 gün hizmet verecek

Geçici statüdeki Teos Marina hudut kapısının haftanın 7 günü hizmet vereceği açıklandı.

A+A-

Artık yurt dışı giriş çıkış gümrük işlemleri Teos Marina’dan yapılabilecek. Pasaport polisi, Liman başkanı, doktor ve gümrük memuru Teos Marina’daki hudut kapısında hizmeti vatandaşın ayağına getiriyor. Gümrük işlemleri ve Türk Bayrağı’na geçiş işlemleri Teos Marina’da yapılabilecek. Hudut kapısı Cumartesi ve Pazar günü de açık olup haftanın 7 günü hizmet verecek.

Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, Teos Marina’da yapılan Türk Bayrağı’na geçiş işlemleri bilgilendirme toplantısında, bu hafta sonu itibariyle geçici statüdeki Teos Marina Hudut kapısının haftanın 7 günü hizmet vereceği sürprizini verdi. Yurt dışına giriş çıkış işlemleri için başka limanlara giden tekne sahipleri ya da bu işlemler için acente kullanan yat sahipleri için giriş çıkış işlemleri daha kolay gerçekleşecek.

Marinadaki Göztepe Yat Kulübü’nde yapılan toplantıda yatçılarla bir araya gelen, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Türk Bayrağına geçiş için hangi belgeleri istediklerini, sürecin nasıl işlediğini ve ne kadar sürdüğünü anlattı. Sığacık Sahil Güvenlik Komutanı Hacı Mehmet Çakıcı ise, yabancı bayraklı ve Türk Bayraklı teknelerin deniz trafiğinde kontrol ettikleri belgeleri, yatçıların mutlaka bulundurması gereken ekipmanları anlattı.

teosmarina_hudutkapisi_2.jpg

Geçmeyene yaptırım var

Çeşme yarımadasındaki 800 kadar yabancı bayraklı teknenin 200’ünün belgelerini tamamlayıp teknelerinde Türk bayrağı dalgalandırmaya başladıklarını vurgulayan Tozman, “En şanslı marina Teos Marina oldu. Resmi kurumlar marinanın ayağına gelmiş durumda” dedi. Diğer bölgelerde tekne sahipleri Çeşme Liman Başkanlığı’na gelmesi gerekirken geçici hudut kapısı Teos Marina’da sezon sonuna kadar Liman Başkanlığı’ndan bir görevli memur olacak ve yurt dışı giriş çıkış işlemleri ile Türk Bayrağına geçiş işlemlerini yapacak.

Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, ayrıca Türk Bayrağı’na geçmeyen teknelere yaptırımlar uygulanacağını, geçenlere ise devletin denizciliğe katkı sağlamak amacıyla özendirici uygulamaları olacağını söyledi. Buna göre Türk Bayrağı’na geçen tekneler 5 yıl harçtan muaf olacaklar.

“Devlete güvenin, Türk Bayrağı dalgalandırın” diyen Tozman, ayrıca Türkiye’de ikamet eden ya da oturma izni olan yabancılara da teknesini Türk Bayrağı’na geçirme hakkı verileceğini vurguladı.

teosmarina_hudutkapisi_3.jpg

Sağlanan avantajlar

Türk Bayrağı’na geçen tekneler için vize harçları kaldırıldı. Türkiye’deki gerçek ve tüzel kişilere bedelsiz olarak intikali Veraset ve İntikal Vergisi’nden istisna tutuldu. Gümrük Vergisi dâhil her türlü vergi, resim, harç, fon ve paylardan istisna tutuldu.

Türkiye’ye ithali öncesi dönemlere ilişkin olarak bunların ediniminden kaynaklı vergi incelemesi veya tarhiyat yapılmayacak. Ayrıca KDV oranı %1’e indirildi; ÖTV sıfırlandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.