1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. Teos Marina’da Yunanlı iki sanatçıdan helis ezgileri
Teos Marina’da Yunanlı iki sanatçıdan helis ezgileri

Teos Marina’da Yunanlı iki sanatçıdan helis ezgileri

Bu yaz konserler serisi ile İzmir Seferihisar’da eğlence hayatının kalbi olan Teos Marina, Seferihisar Belediyesi ile işbirliği yaparak Teos Sanat Derneği etkinliği kapsamında Yunanlı sanatçı Vassiliki Papageorgiou ve Aliki Markantonatou’yu sahnesinde ağı

A+A-

Yaratıcı faaliyetlerini uzun süredir yaşadığı İstanbul’da sürdüren Yunanlı şarkıcı, söz yazarı Vassiliki Papageorgiou ve Yunanlı lir sanatçısı Aliki Markantonatou, 17 Ağustos’ta, Teos Sanat Derneği, Seferihisar Belediyesi ve Teos Marina işbirliğinde, kadim ezgileri ve geleneksel şarkıları hafızasında özenle saklayan Sığacık - Seferihisar’da, Teos Marina’ya konuk oluyor.

 

Antikitenin güzelliğiyle büyülenmiş halde Helis ezgilerini yeniden yaratan ve derleyen ikili, bu dönemi modern dünyanın ses havzasına yansıtmanın yolunu beraberce arıyor. İkilinin sahneye taşıyacağı “Helis Ezgileri” albümü, Markantonatou’nun müzikleri eşliğinde Antik Yunan lirik şairi Sappho’yla ve Orpheus’un Tanrıça Hera için yazdığı ilahiyle açılıyor.

 

Giritli Mesomedes’in (2. yy.) Şiir Tanrıçası’na yazdığı bir antik ilahi de albümde yer alıyor. Konserde seslendirilecek bu şarkıları iki kadın müzisyenin Türkiyeli şair Hasan Erkek ve V. Papageorgiou’nun şiirlerini Yunanca ve Türkçe yorumladığı geleneksel Yunan ve rebetiko ezgileri üzerine özgün kompozisyonlar takip ediyor olacak. Teos Marina Festival Alanı’ndaki konser 17 Ağustos saat 21.30’da gerçekleşecek. 

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.