1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. T/S Piri Reis Üniversitesi Kos Adası'na gitti
T/S Piri Reis Üniversitesi Kos Adası'na gitti

T/S Piri Reis Üniversitesi Kos Adası'na gitti

Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitiminde kullandığı "Piri Reis Üniversitesi" gemisi, önceki gece Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin ardından rotasını değiştirerek yardım amacıyla Kos Adası'na gitti.

A+A-

Açıkdeniz eğitim periyotu kapsamında Bodrum Limanı'nda demirli bulunan gemi, Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin ardından planlı rotasını değiştirerek depremzedelere yardım amacıyla Kos Adası'na doğru yola çıktı. 

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın talimatıyla Bodrum'dan planlı rota İzmir yerine Kos adasına giden Piri Reis Üniversitesi Gemisi Kaptanı Ercan Taşkın, dün akşam 17:45 sularında Kos Adası'na 1.5 deniz mili kadar yaklaşıldığında Yunan Liman yetkilileriyle ada halkına yardım etmek üzere iletişime geçti.

rota-degisikligi.jpeg
Normal Rota yerine Kos'a uğrak yapılan rota. Kırmızı kesil çizgi normal rota; siyah kesintisiz çizgi gerçek seyir rotası.

Yunan yetkililerden Piri Reis Üniversitesi'ne teşekkür

Kapt. Ercan Taşkın, Kos yakınlarında Yunanistan yetkilileriyle yaptığı görüşmede depremden duyulan üzüntüyü dile getirip ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. An itibariyle yardıma ihtiyaç kalmadığını belirten Yunanlı yetkililer bu davranıştan dolayı Piri Reis Üniversitesi’ne teşekkür ettiler.

2'si yabancı 189 Türk öğrenciyle 2 ay boyunca Marmara ve Ege'de daha sonra da Karadeniz ve yurt dışı limanlarını ziyaret edecek olan gemi, dün akşam saatleri itibariyle Kos'tan ayrılarak İzmir'e doğru yola çıktı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6477 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.