1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Türk savaş gemileri limanları ziyaret ediyor
Türk savaş gemileri limanları ziyaret ediyor

Türk savaş gemileri limanları ziyaret ediyor

TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Martı hücumbotu, "Mavi Vatan-2019 Tatbikatı" kapsamında Ukrayna'nın Odessa Limanı'na demir attı. Türk Deniz Kuvvetleri, toplam 40 liman ziyaretiyle Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atacak.

A+A-

TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Martı hücumbotu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Karadeniz, Akdeniz ve Ege’de müşterek olarak düzenlediği "Mavi Vatan-2019 Tatbikatı" kapsamında Ukrayna'nın Odessa Limanı'na demirledi.

Mavi Vatan-2019 Tatbikatı çerçevesinde Odessa Limanı'na ulaşan savaş gemileri belirli saatlerde halkın ziyaretine açılacak.

Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerde de 7 liman ziyareti gerçekleştirecek Türk Deniz Kuvvetleri, toplam 40 liman ziyaretiyle Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atacak.

Türk askeri yetkilileri, yurt dışı liman ziyaretlerinin, dostluk ve barışın gelişimine önemli katkı sağladığına işaret ediyor.

Mavi Vatan-2019 Taktik Tatbikatı, güven artırıcı önlemler kapsamında, Yunanistan ve Türkiye arasında karşılıklı deklare edilerek gerçekleştirilen tatbikatlardan birisi olma özelliği taşıyor.

Türk savaş gemileri Novorossiysk’e girdi

Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait Burgazada korvetinin ve Akçay mayın avlama gemisinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen ‘Mavi Vatan 2019' deniz tatbikatı kapsamında Rusya'nın Novorossiysk limanına girdiği duyuruldu.

Rusya'nın Karadeniz Filosu Sözcüsü Aleksey Rulyov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türk Deniz Kuvvetleri'nde görev alan Burgazada korvetinin ve Akçay mayın avlama gemisinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen ‘Mavi Vatan 2019' deniz tatbikatı kapsamında Rusya'nın Novorossiysk limanına giriş yaptığını söyledi.

Rulyov, "Yeni Burgazada korveti ve Akçay mayın avlama gemisi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen ‘Mavi Vatan 2019' deniz tatbikatı kapsamında Novorossiysk'e takviye amacıyla giriş gerçekleştirdi" diye konuştu.

Ziyaret planına göre Türk gemilerinin, kent idaresi temsilcileri ve Novorossiysk Deniz Üssü'nün komutanı tarafından ziyaret edileceği, ayrıca Rus ve Türk denizcilerin Novorossiysk'teki Ebedi Ateş anıtına çelenk bırakma törenine katılacakları ve isteyen kent sakinlerinin Türk gemilerini ziyaret edebileceği ifade edildi.

Halkın ziyaretine açıldı

Öte yandan Antalya ve Muğla'da ziyarete açılan savaş gemileri yoğun ilgi gördü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Fırtına ve TCG Zıpkın hücumbotları Marmaris Cruise Port Büyük İskele'ye demirledi.

Askeri gemiler 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri olmak üzere iki gün boyunca halka açık kalacak.

Mavi Vatan 2019 Tatbikatı kapsamında Marmaris'e gelen TCG Fırtına ve TCG Zıpkın'ın komutanları, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti.

Deniz Kuvvetlerine ait fırkateynler de Antalya'da halkın ziyaretine açıldı.

Alanya ilçesinde Alanya Limanı'na demir atan TCG Gediz'i Kaymakam Mustafa Harputlu da gezdi. Vatandaşların yanı sıra Alanya'daki şehit ailelerinin de ziyaret ettiği gemi, 8 Mart Cuma günü limandan ayrılacak.

Bu arada Girne ve Gazimağusa Limanlarını ziyaret edecek iki gemi, bugün ve yarın halkın ziyaretine açıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Girne Limanı’nı ziyaret edecek TCG Bora (P-338) hücumbotu ile Gazimağusa Limanı’nı ziyaret edecek TCG Karpaz (P-1213) Karakol Gemisi’nin bugün ve yarın 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacağını açıkladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 12391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.