1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Türk tankerine 'Kırım' protestosu
Türk tankerine 'Kırım' protestosu

Türk tankerine 'Kırım' protestosu

Rusya’nın Mart ayında ilhak ettiği Kırım’ı ziyaret eden bir Türk tankeri, daha sonra ziyaret ettiği Ukrayna limanına geldi.

A+A-

Türk tankeri, Ukrayna milliyetçilerinin eylemleri ve girişimleri sonucunda ayrılmak zorunda kaldı.

Ukrayna’nın eski İstanbul Başkonsolosu Bohdan Yaremenko’nun Facebook sayfasından aktardığı habere göre, bir Türk firmasına ait olan Malta bandıralı Huseyn Javid adlı tanker, Kırım’ın Feodosiya limanında iki gün kaldıktan sonra Ukrayna’nın liman kenti Odessa’ya yöneldi.

Fakat burada, Kamu Güvenliği Konseyi adlı Ukrayna milliyetçisi sivil toplum örgütünün girişimi üzerine sosyal medya üzerinden geniş çaplı bir protesto eylemi hazırlandı.

Karadeniz konusundaki haberleriyle bilinen blackseanews.net haber portalının aktardığına göre, bu protesto hazırlıklarının duyulması üzerine geminin kaptanı rotayı Ukrayna’nın diğer bir limanı olan İliçevsk’e çevirdi.

Ancak burada da, Kamu Güvenliği Konseyi İliçevsk Ulaştırma Savcılığı’na şikayette bulunarak geminin Ukrayna’nın “işgal altındaki topraklar” adlı yasasını ihlal ederek Ukrayna yasalarına aykırı şekilde, Rusya’nın işgalindeki Kırım’a girdiğini savundu.

Bu gelişmeler üzerine, geminin İliçevsk Limanı’nı terkettiği bildiriliyor.

Ukrayna’nın eski İstanbul Başkonsolosu Bohdan Yaremenko, bu gelişmenin, kendilerinin Kırım’ı Ukrayna makamlarından izinsiz şekilde ziyaret eden gemilere yönelik “kara liste”uygulamasında “mütevazı, fakat önemli bir başarı” olduğunu savundu.

Bohdan Yaremenko, İstanbul Başkonsolosu olduğu dönemde, dönemin Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç aleyhine düzenlenen gösterilere sosyal medya üzerinden destek verdiği için görevinden alınmış, o tarihten sonra Kiev’e gelerek Bağımsızlık Meydanı’ndaki muhalif eylemlere etkin destek vermişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.