1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. TÜSEV'in toplantısından Deniz Ataç başkan çıktı
TÜSEV'in toplantısından Deniz Ataç başkan çıktı

TÜSEV'in toplantısından Deniz Ataç başkan çıktı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) Olağanüstü Mütevelliler Heyeti Toplantısı'nda, Deniz Ataç yeni yönetim kurulu başkanı seçildi.

A+A-

TÜSEV'in gerçekleştirilen Olağanüstü Mütevelliler Heyeti Toplantısı'nda yapılan seçimde, yönetim kurulu başkanlığı görevine Prof. Dr. Üstün Ergüder yerine TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç seçildi.

Yönetim Kurulu üyeliği için yapılan seçimlerde; ENKA Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfını temsilen Alparslan Tansuğ, Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyini temsilen Ayhan Ergin, Aydın Doğan Vakfını temsilen Candan Fetvacı, Vehbi Koç Vakfını temsilen Erdal Yıldırım, Kadir Has Vakfını temsilen Gün Han Başik, Türkiye Vodafone Vakfını temsilen Hasan Süel, Elginkan Vakfını temsilen İlhan Üttü, Türk Eğitim Vakfını temsilen Mine Yıldız Günay, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfını temsilen Selim Güven ve Sabancı Vakfını temsilen Zerrin Koyunsağan TÜSEV Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildiler. Denetim Kurulu’nda boşalan üyelikler için yapılan seçimlerde ise Borusan Kocabıyık Vakfını temsilen Canan Ercan Çelik ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfını temsilen Mete Meleksoy TÜSEV Denetçiler Kurulu üyeleri oldular.

Toplantıda ayrıca Prof. Dr. Üstün Ergüder’e Onursal Başkanlık ve İnal Avcı’ya da Onursal Üyelik ünvanlarının verilmesine karar verildi.

Deniz Ataç kimdir?

Deniz Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmıştır. Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bankası’nda Hazine ve Pazarlama Müdürlüğü yapan Ataç’ın, finans sektöründeki son görevi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcılığı’dır. Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Fora Zeytin’in üretim ve pazarlama şirketleri olan Ant Gıda A.Ş. ve Zepa Pazarlama A.Ş.’nin dokuz yıl Genel Müdürlüğü ile aynı dönemde 4 yıl süreyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. Ataç, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği’nin ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca, 2002 yılında Dünya Gazetesi tarafından en başarılı profesyonel kadın yönetici seçilmiştir.2008 - 2009 tarihleri arasında kısa bir dönem TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü yapan Ataç, Mart 2009’dan sonra gönüllü faaliyet olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı iken 2011’de Mütevelliler Heyeti Üyesi seçilmiş ve 2013 yılı başında TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

2014 yılında Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Ataç, 25 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen TÜSEV Olağanüstü Mütevelliler Heyeti Toplantısı’nda yapılan seçimde TÜSEV Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

TÜSEV nedir?

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), 1993 yılında sivil toplumun yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün 112 Mütevelliler Heyeti üyesi ile aynı çatı altında işbirliği yapmaktadır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9630 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.