1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. TYF kulüplere tekne dağıtıyor
TYF kulüplere tekne dağıtıyor

TYF kulüplere tekne dağıtıyor

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, denizden uzak yörelerde bulunan göllerde yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla alınan yeni tekneler kulüplere dağıtılıyor.

A+A-

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından her yaş grubunu yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak yörelerde bulunan göllerde yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla alınan yeni tekneler kulüplere dağıtılıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Nazlı Nilüfer İmre, yaptığı açıklamada, federasyon olarak yelken sporunu geniş kitlelere tanıtma ve bu sporun ülke çapında geliştirilmesi projesi kapsamında yapılan yatırımların hızla sürdüğünü söyledi.

Bu kapsamda, Uluslararası Yelken Federasyonu'nun "Yelkenle Buluşma" programında yer alan ve federasyonun yelkene başlama eğitim teknesi olarak tavsiye ettiği "Topper Topaz Omega" marka teknelerin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan ek bütçe ile İngiltere'den satın alınarak ülkemize getirildiğini belirten İmre, bunların ilk etapta Adana Yelken, Bitlis Gençlik Spor ve Van Yelken İhtisas kulüplerine verileceğini kaydetti.

İmre, amaçlarının 7'den 70'e her yaş grubunu yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak bölgelerimizdeki göllerde yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek olduğunu ifade ederek, "Yeni proje kapsamında ilk aşamada 8 adet Topper Topaz Omega marka tekne alındı. Bu tekneler geniş kitleleri yelken sporu ile tanıştırmakta kullanılacağı için gerek federasyonumuz ve gerekse kulüpler peyderpey yeni tekne alımı yapacaklar diye düşünüyoruz" dedi.

Teknelerin, Denizcilik Müsteşarlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ortak hedefi olan "Göllerde Su Sporlarının Hayata Geçirilmesi" projesinden esinlenerek ortaya çıkan yeni proje kapsamında alındığını bildiren İmre, şöyle konuştu:

"Alınan yeni tekneler göllerde faaliyet gösteren Adana Yelken Kulübü, Van Yelken Kulübü ve Bitlis Gençlikspor Kulübüne ikişer adet tahsis edilecek. Kalan 2 tekneyi ise federasyon olarak yelkeni tanıtma günlerinde kullanmayı planlıyoruz. Burada amaç festivaller kapsamında görselliği artırmak. Alınan tekneler törenle kulüplere teslim edilecek. Aynı anda 5 kişiye eğitim verme olanağı sağlayan teknelerle eğitimlere standart getirmek, çok sayıda kişiye yelken eğitimi vermek ve tecrübelerini geliştirmek mümkün. Bu teknelerle yelken eğitimleri verilebildiği gibi üst sınıflara geçişlerde ara sınıf olarak da kullanılabiliyor. TYF bu yatırımı ile geniş kitlelere yelken sporunu tanıtmak ve benimsetmek amacını gerçekleştirirken aynı zamanda yepyeni bir yelken sınıfını da Türk yelken camiasına kazandırıyor."

İmre, Türkiye genelinde 30 ilde 125 yelken kulübünün faaliyet gösterdiğini söyledi.

Lisanslı sporcu sayısının 2 bin 78'i kadın olmak üzere 9 bin 125 olduğunu ifade eden İmre, "Yelken sporuna başlama yaşı 6 olup üst sınır bulunmuyor. Yani 9 bin 125 kişi 6 ile 80 yaş grubunda. Bir spor dalının iyi yerlere gelebilmesi için öncelikle bu sporun tabana yayılması ve sporcu sayısının arttırılması gerekir. Türkiye nüfusuna göre ülkemizde 9 bin 124 yelken sporcusu olduğuna bakarsak, yolumuzun çok uzun olduğunu anlıyoruz. Buna rağmen olimpiyatlara katılan 11 branştan biriyiz" dedi.

Anadolu Ajansı

 

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.