1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Ukrayna'dan yeni Kırım uygulaması
Ukrayna'dan yeni Kırım uygulaması

Ukrayna'dan yeni Kırım uygulaması

Ukrayna Güvenlik Servisi, işgal edilen Kırım’a yasadışı giriş yapan yabancı ticari gemilerin mürettebatının Ukrayna girişini yasakladı.

A+A-

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), işgal edilen Kırım’a yasadışı giriş yapan yabancı ticari gemilerin mürettebatının Ukrayna’ya giriş yapmalarını yasakladı.

SBU Basın Servisi, 15 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarına giriş-çıkış düzeninin ihlali dolayısıyla, bu tür yabancılar, gemi mürettebatı da dahil olmak üzere, önümüzdeki üç sene içinde Ukrayna’ya giriş yapamayacaktır.” denildi.

Daha önce Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan limanları, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkarmıştı. Listeden, Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanları çıkarılmıştı.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı.

Ayrıca, Ukrayna Büyükelçiliği 14 Mayıs 2014 tarihli notasıyla, ilhak altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ancak özel izin alarak ve Ukrayna’nın sınır kapısı kontrol noktaları üzerinden giriş yapılabileceği, söz konusu uygulamanın ihlali durumunda ise para ve hapis cezası uygulanacağı bildirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6389 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.