1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Ukrayna’nın en uzun nehrinde Arkas'ın konteynerleri
Ukrayna’nın en uzun nehrinde Arkas'ın konteynerleri

Ukrayna’nın en uzun nehrinde Arkas'ın konteynerleri

Ukrayna’da Arkas Line’ın acenteliğini yapan Arkas Ukraine Ltd. firması Dinyeper (Özi)’de nehir taşımacılığı hizmeti vermeye başladığını belirtti.

A+A-

Ukraynalı taşımacılık şirketi Ukrrichflot ile yapılan iş ortaklığı kapsamında, Arkas Line konteynerleri Mayıs 2016’da ilk kez nehir tipi gemilerle taşınarak Dnipro şehrinde bulunan Ukrrichflot terminalinde elleçlendi.

Arkas Ukraine Ltd. nehir taşımacılığına ek olarak nakliye, istifleme ve depolamadan oluşan kombine lojistik hizmeti de sunuyor.

Arkas konteynerleri ilk kez nehir tipi gemilerle taşındı

Ukrrichflot şirketine ait nehir tipi bir gemi olan M/V Mekhanik Cherevko’ya yüklenen 63 adet 40’lık ve 10 adet 20’lik Arkas konteynerine Dnipro Nehir Terminali’nde (DRP) istiflenen çelik borular, Dinyeper nehri üzerinden Odessa Limanı’na dolu ihracat yükü olarak getirildi ve ana gemilere yüklendi.

mekhanik_cherenko.jpg

Nehir taşımacılığı önem kazandı

Tarih boyunca önemli bir ticaret yolu olan Dinyeper Nehri, 8. yüzyılın sonlarında aktif olarak kullanılmaya başlanmış, 10. yüzyılın sonu ile 11. yüzyılın başlarında ise artık önemli bir deniz ticaret yolu haline gelmişti. 18. yüzyılın başlarından itibaren nehir taşımacılığı daha da önem kazanınca Dinyeper ile diğer nehirleri birbirine bağlayan kanallar da inşa edildi.

O dönemden beri Dinyeper Nehri ile kıyıları, endüstriyel ve nehir taşımacılığı açısından son derece faal bir bölge konumunda bulunuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.