1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ''Uluslararası Liman Güvenliği''
''Uluslararası Liman Güvenliği''

''Uluslararası Liman Güvenliği''

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ''Uluslararası Liman Güvenliği'' kapsamında Galata Limanı'nda yaptığı gemi kurtarma tatbikatı aksiyon filmlerini aratmadı.

A+A-

Karaköy Limanı'nda demirli bulunan ''Samsun'' adlı gemi, tatbikat senaryosu gereğince teröristlerce rehin alındı. İhbarın ilgili birimlere ulaşmasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler ile bomba uzmanlarından oluşan özel kıyafetli 120 kişinin katılımıyla kurtarma operasyonu başlatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri teknelerle denizden harekete geçerken, helikopterle gemiye yaklaşan özel harekat polisleri, sarkıttıkları iplerle gemiye indi. Diğer polis ekipleri de karadan operasyon birimlerine destek verdi. Gemideki teröristler kısa sürede etkisiz hale getirildi, gemi personeli ve yolcular da başarılı bir şekilde kurtarıldı. Gemi personeli ve yolcular, olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçirildi.

Gemide, polis köpekleri eşliğinde arama yapıldı. Yaklaşık bir saat süren tatbikat, başarıyla sona erdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da limandan takip ettiği kurtarma tatbikatı, şehir hatları vapurlarında seyahat eden vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Nethaber

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.