1. HABERLER

  2. DZKK

  3. USS Harry S. Truman emekliye ayrılacak
USS Harry S. Truman emekliye ayrılacak

USS Harry S. Truman emekliye ayrılacak

Pentagon'un USS Harry S. Truman uçak gemisini emekli etmeyi planladığı bildiriliyor. 1998 yılında hizmete giren gemi tüm nükleer motorlu uçak gemilerinde olduğu gibi, yarım asır boyunca filoda hizmet etmek üzere inşa edilmişti.

A+A-

ABD Donanması, nükleer güçle çalışan Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Harry S. Truman'ı önümüzdeki on yıl içinde emekli etmeyi planlıyor. Geminin, 2024 yılında Yakıt İkmali ve Bütünleyici Bakım (Refuelling & Complex Overhaul /RCOH) gerçekleştirmesi gerekiyordu. Kuvvet, para tasarrufu için bu bakımı atlatmayı planlıyor. Böylece ileri teknoloji silahlara yatırım yapmak için 25 yılda 30 milyar dolardan fazla tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Gemide yerleşik nükleer reaktör böylece gücünü kaybedecek. Bu reaktör uçak gemisini 2020'lerin sonlarına kadar hizmette tutacak.

1998 yılında hizmete giren Truman, 50 yıl boyunca hizmet vermek üzere inşa edildi, ancak tüm nükleer taşıyıcılar gibi, reaktör çekirdeği uranyum tükendiğinde, düzenli bakım, periyodik iyileştirmeler ve orta büyüklükte bir revizyon gerekiyor. Geminin, 2024'te Newport News tersanesine girmesi planlanmıştı. Geminin emekliye ayrılması Savunma Bakanlığı'nın filo için iki yeni uçak gemisi inşa etmeyi planladığı bir zamana denk geliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6307 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.