1. HABERLER

  2. DZKK

  3. USS Manchester göreve hazır
USS Manchester göreve hazır

USS Manchester göreve hazır

ABD Donanması'na teslim edilen kıyı muharebe gemisi (USS Manchester (LCS 14), 5 Mayıs'ta Alabama'daki Austal USA tesislerinden ayrıldı. Gemi, 26 Mayıs'ta Portsmouth'ta düzenlenecek törenle Deniz Kuvvetlerinin hizmetine girecek.

A+A-

2 Mart'ta ABD Donanması'na teslim edilen kıyı muharebe gemisi (littoral combat ship/LCS) USS Manchester (LCS 14), 5 Mayıs'ta Alabama'daki Austal USA tesislerinden ayrılarak Portsmouth'a doğru yola çıktı. Gemi, 26 Mayıs'ta Portsmouth'ta düzenlenecek törenle Deniz Kuvvetlerinin hizmetine girecek.

USS Manchester, ocak ayının başlarında, tahrik sistemi, yardımcı sistemleri ve geminin yüksek hızda manevra kabiliyetinin doğrulandığı kabul testlerini başarıyla tamamlamıştı. San Diego’da konuşlandırılacak USS Manchester, donanmaya teslim edilen 12'inci; Inpedendence varyantının ise yedinci gemisi.

Özellikleri

LCS, yüzey savaşında, Yüzey Savaşları, Denizaltı Savaşları ve Mayın Karşıtı Tedbirler için onaylanmış filo gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış modüler, yeniden yapılandırılabilir bir gemi. Her bir LCS'ye değiştirilebilir bir görev paketi başlatılır ve bu savaş alanlarından birinde birincil görev sistemleri sağlanır. LCS, açık mimari tasarım, modüler silahlar, sensör sistemleri ve çeşitli deniz taşıtlarının üstünlüğünü kazanmak, sürdürmek ve sömürmek için insanlı ve insansız araçların kullanılmasıyla ABD'nin kritik tiyatrolara ortak güç erişimi sağlıyor.

uss-manchester.jpg

uss-manchester1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7595 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.