1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. "Uyan Sevi yaşama kulaç at"
"Uyan Sevi yaşama kulaç at"

"Uyan Sevi yaşama kulaç at"

ENKA Spor Kulübü'nün en başarılı yüzücülerinden Sevi Karahan, okula giderken yaya geçidinde İETT otobüsünün çarpmasıyla ağır yaralandı. Yoğun bakımdaki Sevi, yakınlarının iyi dilekleriyle hayata tutunuyor.

A+A-

Sevi Karahan, 6 yaşındayken fark edilen yüzme yeteneğini geçen 10 yılda ENKA Spor Kulübü'nde sayısız madalyalar alarak ispatlamıştı. Kurbağalama ve kelebek yüzmede Türkiye rekorunu kıran Karahan, kısa sürede Milli Takıma seçilmeyi başardı. 22 Temmuz'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanırken bir yandan okuluna devam ediyordu. Geçen cuma günü annesi Birsen Karahan, sabah kızını okuduğu Çapa'da Şehremini Anadolu Lisesi'ne kadar otomobiliyle götürdü ve okulun karşısındaki caddede otomobilden indirdi. Annesi otomobiliyle uzaklaşırken, yaya geçidinden iddiaya göre yayalara "yeşil" yanarken karşıya geçmeye çalışan Sevi'ye, durağa park eden İETT otobüsünü sollayarak yola devam etmek isteyen bir başka İETT otobüsü çarptı. Hemen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan milli yüzücü, yoğun bakıma alındı. Vücudunun birçok yerinde kırıklar bulunan Sevi Karahan'ın bilincinin kapalı olduğu ve uyutulduğu öğrenildi.

'Kazaya durak neden oldu'

Sevi Karahan'ın ailesi, okuldan ve ENKA Spor Kulübü'nden arkadaşları ile antrenörleri hastane kapısında doktorlardan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Sevi'nin beraber kulaç attığı arkadaşlarından Duygu Yücel şu dileğini aktarıyor: "Bir an önce kalkıp aramıza dönsün. Onsuz havuzda yüzemeyiz biz. Bu kez hayata kulaç atsın" Şehremini Anadolu Lisesi Müdürü'nün defalarca Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, durağın yerini değiştirmek istediğini ancak bir sonuç alamadığını söyleyen, genç kızın akrabalarından Tamer Dalak, durağın kazaya neden olduğunu savunarak "Otobüs duran İETT otobüsünden yayayı görmüyor ve solluyor. Burada MOBESE kameralarının olmaması ise daha dikkat çekici" diye konuştu.

'Biz onsuz yüzemeyiz'

Sevi Karahan'ın beraber kulaç attığı arkadaşları "Bir an önce kalksın ve aramıza dönsün. Biz onsuz yüzemeyiz" diyor.

 

Sabah

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.