1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Van Gölü'ndeki Atıl Tekne Okula Hibe Edildi
Van Gölü'ndeki Atıl Tekne Okula Hibe Edildi

Van Gölü'ndeki Atıl Tekne Okula Hibe Edildi

Bitlis'teki Seydi Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin denizcilik bölümü öğrencileri, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü'ne ait atıl durumdaki teknede uygulamalı eğitim görmeye başladı.

A+A-

Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü iskelesinde atıl durumda olan, 25 ton ağırlığındaki tekne, öğretmenlerin talebi ve okul idaresinin girişimiyle Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin denizcilik bölümü öğrencilerinin uygulamalı eğitimi için okula hibe edildi.

Okul bahçesine taşınan 4 metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğundaki teknede öğrenciler, uygulamalı ilk derse başladı.

Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, teknede uygulamalı eğitim gören öğrencilerle bir araya gelip, sohbet etti.

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ"

Korkmaz, teknenin okula kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çocuklarımız şu an teknede uygulamalı eğitim görürken, aynı zamanda bakım ve onarım da yapıyor. Teknedeki derse canı gönülden katılım sağlıyorlar. Kendilerini de tebrik ederim. Bu tekne uygulama dersleri açısından çocuklarımız için çok büyük bir avantaj olacak. İnşallah, teknenin boya işlemleri ve yenileme çalışmalarını da tamamlandıktan sonra denizcilik alanında uygulamalı güzel dersler işlenecek. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

3c0444d408cf6b3af4c7dad86b3a51f2.jpg

Vira Haber

 

Bu haber toplam 10090 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.