1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Yalçın Sabancı’dan Çin’e 3 yeni gemi siparişi
Yalçın Sabancı’dan Çin’e 3 yeni gemi siparişi

Yalçın Sabancı’dan Çin’e 3 yeni gemi siparişi

1999’da denizciliğe giren ve YA SA Holding’i kuran Yalçın Sabancı, filosunu büyütmeye devam ediyor. Bünyesinde 20’ye yakın gemisi bulunan YA SA Holding, Çin’in New Yangzijiang Tersanesi'ne her biri 209 bin DWT taşıma kapasiteli 3 gemi siparişi verdi.

A+A-

Sabancı ailesinin gemicisi Yalçın Sabancı, bu alanda en hızlı büyüyenlerden. 39 yıllık Sabancı Holding hayatının ardından 1999’da denizciliğe girmiş ve YA SA Holding’i kurmuştu. Filosunu hızla genişleten YA SA Holding, 20’ye yakın geminin sahibi. Geçtiğimiz hafta sessiz sedasız Yalçın Sabancı, Çin’in New Yangzijiang Tersanesi'ne her biri 209 bin DWT taşıma kapasiteli 3 gemi siparişi daha verdi.

Tanesi 45 milyon dolar

3 adet dökme yük gemisinin boyu 300 metre olacak. Gemilerin fiyatı da 45 milyon doların biraz üzerinde. Yani Sabancı, bu gemiler için Çinli şirkete 140 milyon dolara yakın yani 550 milyon liralık bir para ödeyecek. Çin’in en büyük tersanelerinden biri olan firmanın 10 binden fazla çalışanı var. Şirketin cirosu ise 5 milyar doların üzerinde. Son dönemde gemi siparişlerinde düşüş olsa da Sabancı, 3 gemiyle filosunu daha da büyütecek. 

Kaynak: Dünya Gazetesi

Vira Haber

Bu haber toplam 5778 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.