1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Yatlar yeni sezona hazırlanıyor
Yatlar yeni sezona hazırlanıyor

Yatlar yeni sezona hazırlanıyor

Türkiye'nin en önemli günübirlik yat turizminin merkezlerinden biri olan Antalya'nın Demre İlçesi'nde yatlar yeni sezona hazırlanıyor.

A+A-

Türkiye'nin en önemli günübirlik yat turizminin merkezlerinden biri olan Antalya'nın Demre İlçesi'nde yatlar yeni sezona hazırlanıyor.

Demre İlçesi'nin Çayağzı Limanı ve Sülüklü Plajı bir şantiye görünümünde. İki plajda 200'e yakın günübirlik turlar yapan yatlar, karaya çekilip sezonluk bakımları yapılıyor. Havaların güzel gitmesi ile yatların bakım ve onarımı bu yıl erken başladı. Yatçılar, yatlarını baştan sona yeniliyorlar. Mısır'da yaşanan olaylardan sonra, bugünlerde Demre'ye gelen turist sayısının artması çalışmaları hızlandırdı. Çayağzı Limanı'nda nöbetçi bırakılan üç yat, bazı günler Kekova turna çıkan turistlere yeterli gelmiyor. Karadaki yatların önce kabaran boyası yakılıyor. Yakılan boyalar kazınarak temizleniyor. Çürüyen bölümler yenileniyor. Temizlenen bölümler zımpara ve aletlerle düzgün hale getiriliyor. Yatların astar boyası, daha sonra son kat boyası yapılıyor. Ahşap bölümlerine koruyucu ve vernik çekiliyor. Su alan bölümlerde kalafatlama yapılıyor.

Yatların bakımlarını kendilerinin yaptığını söyleyen Hasan Tülü, yatların bakım sonrası denize indireceklerini söyledi. Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin ise, bölgenin şantiyeye döndüğünü belirterek, "Önümüzdeki sezon için tüm teknelerin bakım, onarım, boya işlemleri yapılıyor. Önümüzdeki sezon içerisinde turizme, gelen konuklara daha iyi hizmet için, teknelerin tüm bakım, onarımı yapıldıktan sonra denize indireceğiz" diye konuştu.

Sondakika

Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.