1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yolcular giriş yapamadı
Yolcular giriş yapamadı

Yolcular giriş yapamadı

Girne Turizm Limanı’nda dün akşam hareketli saatler yaşandı. Filo Denizcilik’e ait Beşparmak isimli geminin mesai saatinden sonra limana yanaşması; Kamu - Sen, Güç - Sen ve KTAMS üyelerinin tepkisine neden oldu.

A+A-

Girne Turizm Limanı’nda dün akşam hareketli saatler yaşandı. Filo Denizcilik’e ait Beşparmak isimli geminin mesai saatinden sonra limana yanaşması; Kamu - Sen, Güç - Sen ve KTAMS üyelerinin tepkisine neden oldu. Protestolarla karşılanan geminin, gümrük işlemleri yapılamadığı için içerisindeki elli yolcu ve 19 TIR’ın dışarı çıkmak için sabahı bekleyeceği öğrenildi.

Baş Kılavuzluk ve Liman Başkanlığı önünde toplanan protestocular adına Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ile Güç-Sen Başkanı Memduh Çeto birer açıklama yaptı.

Özkardaş, Beşparmak gemisinin Girne Limanı’na girişinin yasal olmadığını, yetkililer ve firma sahiplerinin suç işlediğini savundu. Geminin limana giriş amacının, Sendikal Platform’un devam eden grevleri çerçevesinde Girne Başkılavuz ve Liman Başkanlığı’nda normal mesai saatleri dışında hizmet vermeme eylemini kırmak olduğunu ileri süren Özkardaş, bunun en büyük sorumlusunun da hükümet olduğu iddiasında bulundu.

Özkardaş, kılavuz kaptansız, römorkörsüz ve ilgili personel olmadan gemi yanaştırmaya kalkışılmasının kanunsuz olduğunu ifade ederek, ülkenin sorma gir hanına çevrilmek istendiğini ve buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Çeto ise, Girne Limanı’ndaki ek mesaiye gitmeme eyleminin hükümet tarafından kırılmak istendiğini, bunun da çalışma barışını bozacağını dile getirdi. Çeto, Beşparmak gemisinin arıza nedeniyle limana girişinin hükümetin diyalog çağrısında samimi olmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

Geminin yanaşmasını alkışlarla protesto eden sendika üyeleri, limandan olaysız şekilde ayrıldı.

Neden, pervane arızası
Öte yandan, Filo Denizcilik Genel Müdürü Emre Çelikcan, amaçlarının sendikal platformun eylemini delmek olmadığını, gemilerindeki pervane arızası nedeniyle limana acil giriş yapıldığını açıkladı.

Çelikcan, kendilerinden kaynaklanmayan bir sorun yüzünden 3 gündür Taşucu’nda bekleyen gemilerinin tamiri için Danimarka’dan gelen teknisyenlerin cumartesi günü KKTC’den ayrılacağını savundu.

Beşparmak isimli gemideki arızanın gerek yetkililere gerekse sendikacılara önceden bildirildiğini ileri süren Çelikcan, “arızanın giderilmesi için geminin bugün limana girmesi şarttı. Sendikal Platform’un yaptığı eyleme saygımız var. Buradaki arkadaşlardan da bu konuda bize anlayış göstermelerini istedik. Fakat aldığımız cevap olumsuzdu. Durumun gerçekten aciliyeti olmasaydı bu yola başvurmazdık. Bizim ne yapılan eylemle ne de bir siyasi oluşumla sorunumuz var. Milyonlarca lira yatırım yaparak ülkenin hizmetine sunduğumuz KKTC bandıralı bir geminin limana gelişinde takınılan tutum karşısında üzüldük. Bu ülkeye mesai saatleri dışında her gün gemi geliyor.” diye konuştu.

Kıbrısgazetesi

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.