1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yüksel Coşkunyürek, Asyaport Limanı'nı ziyaret etti
Yüksel Coşkunyürek, Asyaport Limanı'nı ziyaret etti

Yüksel Coşkunyürek, Asyaport Limanı'nı ziyaret etti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek Asyaport Limanı,TDİ Limanı, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Liman Başkanlığı'nı ziyaret etti.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ile birlikte TDİ Limanı, motorlu taşıyıcılar kooperatifi, liman başkanlığı, Ak Parti İl Başkanlığı ile Asyaport Limanında incelemelerde bulundu.

Bu ziyarette Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Ali Rıza Eti, Taşıyıcılar Kooperatifi'nde yapılan ziyarette özelleşme kapsamında bulunan TDİ lLimanının ihaleye çıkış şartnamesinde kooperatifinde bu ihalede olması için bazı taleplerde bulundu. 2 yıldan beri liman tamir tahliye ücretlerinde mükelleflerin lehine 70 cent kooperatiften ödendiğini, Tekirdağ’dan 5 bin kişinin limandan kooperatif çalışmalarıyla evlerini geçindiriyorlar. Dolayısıyla sanayi esnafına da büyük bir ekonomik destek sağlanıyor. Ayrıca kurtarıcı ve vinç nakliyelerinde yola çıkan ağır vasıtaların her sefer için yol belgesi sorun olduğunu dile getirdiler. K belgeleri ile ilgili bakanlığın yapmış olduğu yeni uygulamalara da teşekkür ettiler.

Liman ziyaretinde Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, Bakanlık danışmanları, Liman ve Devlet Demir yolları yetkilileri hazır bulundular.

Taşıyıcılar kooperatifindeki toplantıda da Esnaf Sanatkarlar Birlik Odaları Başkanı Sami Kayın, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Şükrü Akçaoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hamdi Şılga, Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Doğan Çelikkol, Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim kurulu Hamdi Ayçil, Şenol Yıldırım, Güray Sancar, Ertan Taş, Ercan Bilmeç katıldılar.

Daha sonraki ziyaret liman başkanlığına yapıldı. Liman Başkanlığındaki çalışmalarla ilgili Liman Başkan Yardımcısı Resul Kazan’dan Tekirdağ Limanı ile ilgili bilgiler alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, daha sonra AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasına geldi. Burada AK Parti İl Yönetim kurulu tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, il başkanı ile Tekirdağ limanları ile ilgili görüştü.

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, son olarak rotasını Asyaport Lmanı'na çevirdi ve Tekirdağ’ın ve bölgenin en büyük konteyner limanı olan Asyaport Limanında Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer tarafından karşılandı. Soyuer görüşmede Yüksel Coşkunyürek'e, liman çalışmaları ve alt yapı ve yol çalışmalarıyla ilgili taleplerini iletti.

Buradaki ziyaretini tamamlayan Bakan yardımcısı beraberinde olduğu danışmanlar ve bölge müdürleriyle birlikte Kırklareli İğneada’ya hareket etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.