1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 4 Gemi Yalova’da Yapılıyor
4 Gemi Yalova’da Yapılıyor

4 Gemi Yalova’da Yapılıyor

GESTAŞ A.Ş’nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 gemi Yalova-Altınova Tersanelerinde yapılıyor.

A+A-

Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara’da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’nin Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu - Lapseki hattında kiralama yoluyla 10 yıl süreyle kullanacağı 4 gemi Yalova-Altınova Tersanelerinde yapılıyor.

Yabancı ülkelerin Türkiye karasuları ve iç denizlerde de sefer yapan gemilerin üretimini gerçekleştiren Yalova-Altınova Tersaneleri Çanakkale - Eceabat ve Gelibolu – Lapseki hattında yolcu ve araç taşıyacak 4 arabalı vapurun yapımını gerçekleştiriyor. 8 ay önce Sefine Tersanesi’nde yapımına başlanan gemilerin yapımına devam ediyor. Uluslar arası standartlara sahip olacak gemiler 90 araç, 400 ve 600 yolcu kapasiteli, ful otomasyon, köprü üstünden kumandalı, 360 derece köprü üstü dönebilen özelliğe sahip olacak. Hızları da halen seferde olan gemilere oranla fazla olacak olan gemiler Çanakkale’den Eceabat’a 15, Gelibolu’dan Lapseki’ye de 18 dakikada ulaşılabilecek. Gemiler yapımının tamamlanmasının ardından törenle denize indirilerek Çanakkale’ye gönderilecek.

 

Yalovamız.com

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.