1. HABERLER

  2. DZKK

  3. ABD’nin en güçlü uçak gemisi yola çıktı
ABD’nin en güçlü uçak gemisi yola çıktı

ABD’nin en güçlü uçak gemisi yola çıktı

Amerikan donanmasının en güçlü görev grubunu oluşturan Theodore Roosevelt uçak gemisi  5'inci ve 7'nci filo bölgelerinde görevlendirildi. Uçak gemisinin gönderilme sebebi  İran veya Kuzey  Kore'ye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

A+A-

ABD donanması, Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Görev Grubu'nu 5'inci ve 7'nci filo bölgelerinde görevlendirdi. Uçak gemisinin görev alanlarının Hürmüz Boğazı ile Batı Pasifik bölgelerinde yer alması, İran veya Kuzey Kore'ye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

ABD donanması, Amerikan ordusunun en güçlü uçak  gemisi görev grubu olarak bilinen Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'nin 5'inci ve  7'nci filo bölgelerinde görev icra etmek üzere San Diego'dan ayrıldığını  açıkladı.

Donanmadan yapılan yazılı açıklamada, Theodore Roosevelt Uçak  Gemisi'ne USS Bunker Hill Uçak Gemisi ile USS Halsey, USS Sampson ve USS Preble  destroyerlerinin eşlik edeceği duyuruldu.

Açıklamada, 7 bin 500 özel kuvvet askeri ve denizcinin eşlik  edeceği görevin "rutin bir intikal" olduğu bilgisi paylaşıldı.

İntikal bölgesi açık olarak belirtilmeyen açıklamada, görev  grubunun "7'nci ve 5'inci filoların operasyon alanlarındaki deniz güvenliği  operasyonlarına" odaklanacağı aktarıldı.

Açıklamada, 6 savaş uçağı filosunun yanı sıra bir lojistik destek uçak  filosu, üç saldırı helikopteri filosunun da görev grubuna eşlik edeceği bilgisine  yer verildi.

"İran ya da Kuzey Kore'ye yönelik bir hamle olabilir"

Uçak gemisi görev grubunun, görev alanı Hürmüz Boğazı olan 5'inci  Filo ile Batı Pasifik olan 7'nci Filo'da görevlendirilmesi İran veya Kuzey  Kore'ye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Donanma intikali "rutin bir görevlendirme" olarak açıklasa da ABD  Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşması ve Kuzey Kore'ye yönelik bir adım  atma konusunda karar aşamasında olduğu sırada bu ülkelerin bulunduğu bölgelerde  görev almak üzere ABD'nin en güçlü uçak gemisi grubunun gönderilmesi dikkati  çekti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.