1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Beyşehir yat limanı istiyor
Beyşehir yat limanı istiyor

Beyşehir yat limanı istiyor

Beyşehir Gölü'nde son yıllarda tekne sayısının giderek artması, modern bir limana olan ihtiyacı da gündeme getirdi

A+A-

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde faaliyet gösteren balıkçı kayıklarının yanı sıra son yıllarda gezinti yatı ve özel tekne sayısının giderek arttığını belirterek, ''Bu teknelerin kıyısına güvenle yanaşabileceği, güvenli bir şekilde koruma altına alınacağı modern bir liman istiyoruz. Gölün su seviyesi artık yükseldi, oluşan dalgalanmalar sahile gelişigüzel sıralanan tekneler için de tehlike oluşturuyor'' dedi.

Beyşehir Gölü'nde son yıllarda yat ve göl turizmi gözle görülür bir şekilde gelişmeye başladığını ama bunun yeterli olmadığını vurgulayan Tan, şunları kaydetti:

''Bunun daha da gelişmesi için bir limana ihtiyaç olduğu hemen hissediliyor. Eğer, potansiyeli yüksek güzel bir limanı Beyşehir Gölü kıyısında inşa edebilirsek, yat ve gezinti teknelerinin sayısı daha da artabilir. Çünkü, insanlar Beyşehir Gölü'ne indirip bağlayabilecekleri uygun bir liman olmaması nedeniyle bu fikir ve düşüncelerinden vazgeçiyor. Oysa, göl üzerinde ne kadar çok tekne ve yat olursa, bundan Beyşehirimiz de ekonomik anlamda kazançlı çıkar. Tekne merakına yenik düşenler ise kıyılarda bulabildikleri uygun alanlarda gelişigüzel bağlayıp, ardından her gün güvenliği konusunda tedirginlik yaşıyor.

Beyşehir Gölü'nde bir liman olsa, Konya'da yaşayan çok sayıda iş adamı tekne satın alıp Beyşehir Gölü'ne indirmek, hafta sonlarını ya da tatil günlerini Beyşehir Gölü'nde geçirmek istiyor. Bu yöndeki istekleri Konya'dan ve çevremizdeki yakın il ve ilçelerden de alıyoruz. Ancak, şu halde teknesini nereye bağlayacak, kime emanet edecek. Yetkililerimizden artık liman konusunda yaşanan taleplere cevap vermesini bekliyoruz.''

Merhabahaber
 

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.