1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Çeşme Ulusoy Limanı’nda Gerçekleşen Tatbikat Nefes Kesti
Çeşme Ulusoy Limanı’nda Gerçekleşen Tatbikat Nefes Kesti

Çeşme Ulusoy Limanı’nda Gerçekleşen Tatbikat Nefes Kesti

Çeşme Ulusoy Limanı’nda gerçekleşen geniş çaplı tatbikat nefes kesti ve izleyenlerden tam not aldı.

A+A-

Çeşme'deki Ulusoy Limanı'nda limanda senaryo gereği "limana terörist sızması ve gemiyi ele geçirmesi" tatbikatında teröristler kısa sürede etkisiz hale getirildi. İlçe protokolünün de izlediği tatbikat nefes kesti.

FİLM GİBİ SENARYO

Şifne Koyu'nda yapılması hedeflenen yat limanını protesto etmek ve bunu büyük bir olay ile medyaya duyurmak ve bu konuda devlet yetkilileri ile pazarlık yapmak üzere Çeşme Limanı'nda oluşabilecek bir zafiyetten yararlanarak limana sızmak, limanın personel yoğunluğu terminal alanında panik oluşturmak ve panikten faydalanarak gemiye sızmak, geminin çeşitli noktalarına patlayıcı yerleştirerek pazarlık gücünü sıkı tutmak şeklinde oluşturulan tatbikat senaryosu uygulamaya geçirilirken, ilçe protokolü de tatbikatı balkondan izledi.

tatbikat-025.jpg

ÖNEMLİ İSİMLER TATBİKATTAYDI

Çeşme Ulusoy Limanı'nda düzenlenen uygulamalı tatbikata Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Erdem Beken, TCSG 24 Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı İhsan Çağrı Ekim, Gümrük Müdürü Yusuf Kurt, Ulusoy Liman İşletme Müdürü Celal Ulaş, Ulusoy Liman Güvenlik Sorumlusu Kemal Sarıgül katıldı.

tatbikat4-010.jpg

Tatbikatın son kısmında polis ekipleri operasyon başlatarak, teröristleri kısa zamanda etkisiz hale getirdi. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara telsizle tatbikatın sona erdiğini söyleyerek, tatbikata katılanlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 8299 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.