1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Çin Pakistan’a fırkateyn inşa ediyor
Çin Pakistan’a fırkateyn inşa ediyor

Çin Pakistan’a fırkateyn inşa ediyor

Pakistan Deniz Kuvvetleri için son iki Tip 054 A / P Fırkateyn için 1 Kasım'da Çin'deki Hudong Zhonghua tersanesinde çelik kesim töreni düzenlendi.

A+A-

Pakistan, 2017 yılında iki Tip 054 A / P firkateyninin teslimatı için ilk sözleşmeyi imzaladı. Ardından  Haziran 2018'de iki gemi için ek bir sözleşme daha imzalandı. Sözleşmeler Çin'de Pakistan için inşa edilecek fırkateynlerin  2021 yılında teslim edilmek üzere ayarlandı.

Pakistan için inşa edilecek 054A tipi fırkateynler çok amaçlı olup, Halk Kurtuluş Ordusu Donanması (PLAN) yüzey savaşçı filosunun omurgası olarak kabul ediliyor. Halk Kurtuluş Ordusu Donanmasında halen  bu firkateynlerden 30 adet bulunuyor.

Pakistan Donanması basın açıklamasına göre, Type-054 A / P fırkateynleri, modern yüzey, yeraltı ve hava önleyici silahlar ve algılayıcılarla donatılmış en gelişmiş firkateynler. Bir kez inşa edildiklerinde, bu gemiler, Hint Okyanusu Bölgesi'ndeki gelecekteki zorluklarla başa çıkma ve barış, istikrar ve güç dengesini sağlama yeteneğini güçlendirecek olan Pakistan Donanması'nın teknolojik olarak en gelişmiş platformları olacak.

Pakistan Donanması, çeşitli modern platformlar satın alarak filosunun önemli bir yenilenmesini üstleniyor: Çin’de inşa edilecek  bu fırkateynlere ek olarak, Pakistan, Türkiye'den ve Hollanda'dan OPV'den de yeni korvetler alacak . Aynı zamanda denizaltı kuvvetini modernize ediyor .

Vira Haber

Bu haber toplam 7354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.