1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Çin, Sivastopol'de liman yatırımı yapacak
Çin, Sivastopol'de liman yatırımı yapacak

Çin, Sivastopol'de liman yatırımı yapacak

Çin Sivastopol’de balıkçılık limanının geliştirmesine yönelik ortak projenin uygulanmasını sağlayacak. Limanda balık işleme tesislerinin inşaatına başlanacak.

A+A-

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Nikolay Prisyajnyuk, Çin-Ukrayna Uluslararası Projeleri Uygulama Derneği ve Çin Uluslararası Yurtdışı Ekonomik İşbirliği Kurumu temsilcileriyle 13 Ağustos Salı günü yaptığı görüşmede Ukrayna ile Çin arasında balıkçılık alanında işbirliği yapılmasına yönelik protokol imzalandı.

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanlığından yapılan açıklamada “Söz konusu protokol Sivastopol’de balıkçılık limanının geliştirmesine yönelik ortak projenin uygulanmasını sağlayacak. Limanda balık işleme tesislerinin inşaatına başlanacak.” denildi.

Prisyajnyuk, işbirliği protokolünü imzalarken Çin tarafına bu girişimlerin hükümet tarafından destekleneceği sözünü verdi.

Çin, Ukrayna’da tarım sektöründe işbirliği yapmak istediğini sıkça tekrarlıyor. Çin-Ukrayna Uluslararası Projeleri Uygulama Derneğinin ortak tarım ve altyapı projeleri uygulamak için oluşturduğu özel fon kapsamında yaklaşık 6 milyar dolarlık yabancı yatırım çekilmesi planlanıyor.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.