1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Erdemli Kumkuyu yat limanına kavuşuyor
Erdemli Kumkuyu yat limanına kavuşuyor

Erdemli Kumkuyu yat limanına kavuşuyor

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesindeki yat limanı üst yapı inşaatının temeli atıldı. İhaleyi, TÜM-SAĞ Yat Limanı ve Turizm Firması 30 yıllığına YİD modeli ile aldı.

A+A-

Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesindeki yat limanı üst yapı inşaatının temeli atıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yat limanı ile ilgili açtığı ihaleyi, TÜM-SAĞ Yat Limanı ve Turizm Firması 30 yıllığına yap işlet devret modeli ile aldı. Limanın üst yapı inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer, törende yaptığı konuşmada, 70 dekar alan üzerine kurulacak olan üst yapı inşaatı tamamlandığında içerisinde işletme ve gümrük binaları, yatçı deposu, İdari binası satış üniteleri, sosyal tesisler, market ve kamelyaları bulunan büyük bir tesisin ortaya çıkacağını söyledi.

İnşaatına 1996 yılında başlanılarak tamlandıktan sonra yıllarca atıl durumda kalan 400 yat kapasiteli yat limanının milli ekonomiye katkı sağlamak amacı ile işletmeye açılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Sezer, şöyle devam etti :

"Kumkuyu yat limanında birçok yat limanında olmayan gümrük müdürlüğü de olacak. Bu da tüm dünyadaki yatçıların Erdemli'de ticaret yapmalarını sağlayacak. Bu açıdan bakıldığında burası sadece Kumkuyu için değil Mersin turizmi ve ticaretinin gelişmesi için önemli bir yer olacak. Kumkuyu yat limanının işletmeye açılması yönünde iktidar ve muhalefetin yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşlarından ve kurumlardan destek gördüm hayırlı olsun ."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.