1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Deniz Aslanı 2018 Tatbikatı için geri sayım
Deniz Aslanı 2018 Tatbikatı için geri sayım

Deniz Aslanı 2018 Tatbikatı için geri sayım

Deniz Aslanı–2018 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı, Sahil Güvenlik Komutanlığı sevk ve idaresinde, 13-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Ege Denizi’nin uluslararası sularında ve hava sahasında icra edilecek.

A+A-

“Deniz Aslanı-2018” tatbikatı 13-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Tatbikatta Sahil Güvenlik Komutanlığı önemli bir rol oynayacak.

Tatbikata, Türk Arama Kurtarma teşkilatında yer alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı unsurları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bir Sahil Güvenlik Botu iştirak edecek.

Tatbikatın hedefleri;

  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (DzAKKM) ile Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (TSK AKKM) arasındaki koordinasyonu ve Türk Arama Kurtarma unsurlarının imkan, kabiliyetlerini denemek,
  • Müşterek Arama Kurtarma faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyonu üst düzeye çıkarmak,
  • Türkiye’nin arama kurtarma imkan ve kabiliyetleri ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi  dahilindeki uygulamaları uluslararası camiaya duyurmak,
  • Tatbikata katılan tüm unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmek,
  • Arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemek. 

569013.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5997 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.