1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Dubai Port'tan basın açıklaması
Dubai Port'tan basın açıklaması

Dubai Port'tan basın açıklaması

Dubai Port'tan son dönemde basında çıkan haberlere yönelik açıklama geldi.

A+A-

 Körfez'de bulunan DP World Yarımca Liman İşletmeleri, son dönemde basında çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı. DP World'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca gerekli tüm işlemleri yerine getirmek ve izinlerini almak suretiyle 9 Aralık 2015 tarihinde ticari faaliyetlerine başlamış ve bu tarihten itibaren operasyonlarına aralıksız olarak devam etmektedir.

327 kişiye istihdam olanağı

Son teknolojiye ve sıfır karbon salınıma sahip sessiz rıhtım ve kara vinçleri, liman girişinde tır kuyruklarının önüne geçilmesini sağlayan araç rezervasyon sistemi ile entegre olarak liman içerisindeki büyük tır park alanı, limanı çevreleyen gürültü azaltıcı akustik ses duvarları gibi çevre dostu ve yenilikçi yatırımlarıyla yalnızca Türkiye’nin değil fakat dünyanın önde gelen sayılı konteyner terminallerinden biri konumundaki DP World Yarımca’da bugün büyük çoğunluğu Kocaeli ve çevresindeki yerleşim yerlerinden ve 265’i doğrudan olmak üzere toplam 327 kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır. Dünya Kadınlar Günü’nü henüz kutladığımız şu günlerde, limancılık sektöründe kadınların istihdama katılım oranının Avrupa genelinde %3 seviyesinde kaldığı göz önünde bulundurulduğunda, en teknik saha görevleri ve üst düzey yöneticilik pozisyonları dahil olmak üzere çalışanlarının %20‘sini kadınların oluşturduğu DP World Yarımca, diğer alanlarda olduğu gibi iş yerinde fırsat eşitliği ve çeşitliliğin desteklenmesi konularında da sektöre liderlik etmektedir.

Dünyada 3.sırada

Dünyanın 3. en büyük konteyner işletmecisi DP World, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve güçlü ekonomisine duyduğu güvenle, tamamı yabancı sermayeli olmak üzere 650 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyon 850 bin TL’lik) bu yatırımıyla, devlet hazinesinden hiçbir harcama yapılmadan katma değeri çok yüksek olan yatırıma yönelik doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesinde özel bir örnek teşkil ederken, küresel tecrübesini yerel bilgi birikimiyle harmanlayarak tedarik zincirinde yarattığı çeşitlilik, verimlilik, hız ve maliyet avantajları ile de ülkenin ve Türk sanayicisinin küresel rekabet gücünün artmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Çevresinin, müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetini ve çevreye saygıyı en tepede konumlandıran DP World Yarımca, uluslararası standartlarda bir hizmet ve çalışma ortamını en iyi şekilde sunmaktadır. Çalıştığımız bu bölgeyi hep birlikte daha iyi bir hale getirmek üzere bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm halkımıza bir kez daha teşekkür ederiz."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.