1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Fırkateyn programına alt yüklenici seçimi başladı
Fırkateyn programına alt yüklenici seçimi başladı

Fırkateyn programına alt yüklenici seçimi başladı

Naval Group tarafından Fransa donanması için inşa edilecek 5 fırkateyn için alt yüklenici firmaların seçim süreci başladı. İlk fırkateynin 2023'te teslim edilmesi planlanıyor.

A+A-

Fransız Donanması'nın beş adet orta ölçekli fırkateyn (Frégates de taille intermédiaire/FTI) tedariki programında ana yüklenici olarak seçilen Naval Group, tedarikçi ve alt yüklenici firmaların seçim sürecine başladı. Şirket, ilgili sözleşmeyi Nisan 2017'de imzalamıştı. İlk fırkateynin 2023'te teslim edilmesi planlanıyor.

Şu ana kadar firmanın seçtiği tedarikçiler arasında Axima, Industrielles de la Méditerranée (CNIM), Ixblue, Leonardo, MBDA , MTU, Safran Elektronics ve Thales yer alıyor.

Rolls-Royce, FTI programına 20 adet MTU 16V 8000 M91L motor tedarik edecek. Thales, Sea Fire radarı; Leonardo, 76 mm orta kalibre topçu sistemleri; Safran Elektronik, optronik tanımlama sistemi ve MBDA, Aster 30 ve Exocet füzeleri için yeniden yapılandırılabilir bir ateşleme donanımı tedarik edecek.

Yaklaşık 4 bin ton deplasmana sahip fırkateynler, Naval Group’un Belh@rra ihracat konfigürasyonu temel alınarak geliştirildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 7028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.