1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Giresun Limanı "Akıllı Liman" oluyor
Giresun Limanı "Akıllı Liman" oluyor

Giresun Limanı "Akıllı Liman" oluyor

Ro-Ro ve konteyner taşımacılığının yanı sıra Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle olan ticaret hacminin de artırılmasının ön planda tutulacağı Giresun Limanı 125 milyon liralık yatırımla ‘Akıllı liman’ statüsüne kavuşacak

A+A-

Giresun Limanının, "Akıllı Liman" statüsüne kavuşacağı bildirildi.  Giresun Ticaret ve Sanayi Odasından (GTSO) yapılan yazılı açıklamada, kasım ayı meclis toplantısında genel gündem maddelerinin ardından limanın son durumunun değerlendirildiği belirtildi.

 Açıklamada, ilgili firma yetkililerince önümüzdeki süreçte 125 milyon liralık yatırım yapılacağı, limanın "Akıllı Liman" statüsüne kavuşturulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Ro-Ro ve konteyner taşımacılığının yanı sıra Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle olan ticaret hacminin de artırılmasının ön planda tutulacağı ifade edilen açıklamada, üç yıl içerisinde 500 kişinin istihdam edileceği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, limanın işlevinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çakırmelikoğlu, yeni yatırımlar ile limanın Avrupa standartlarını yakalayacak olması ve uluslararası çalışacak olmasının fevkalade önem taşıdığını belirterek, 500 kişilik istihdamın ise Giresun ölçeğinde önemli olduğunu ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.