1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Gümrükte kurtarma tatbikatı
Gümrükte kurtarma tatbikatı

Gümrükte kurtarma tatbikatı

Bodrum’daki gümrük alanı ve deniz hudut kapısında, 20 memur, 40 polis ve bomba imha ekibiyle tatbikat düzenlendi.

A+A-

BODRUM’daki gümrük alanı ve deniz hudut kapısında, 20 memur, 40 polis, bomba imha ekibiyle narkotik köpeği Balck’in katıldığı tatbikat düzenlendi.

Kaymakam Feridun Cemal Özdemir başkanlığındaki kriz masasında tatbikatı İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve Liman Başkanı Eray Aykanat yönetti. Tatbikatta temsili olarak Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmek üzere olan bir feribotta bomba konuldu ve bir kadın turist rehin alındı. Polis telsizinden yapılan anonsla başlayan tatbikattan haberi olmayan bazı vatandaşlar, gerçek sandı. Gümrük alanındaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilen tatbikata deniz polisi de botlarla katıldı.

Rehine polis ağladı
Önce bomba imha uzmanları, feribotun girişine bırakılan bombayı fünyeyle patlattı. Daha sonra feribota giren polis ekipleri, rol gereği sık sık, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı bağıran teröristi etkisiz hale getirip, rehineyi kurtardı. Rehineyi canlandıran 23 yıllık polis memuru Devlet Kartal’ın havaya girip ağlaması tatbikatı izleyenlere ‘tiyatroculara taş çıkartır’ dedirtti. Tatbikat, narkotik köpeği Black’in feribottaki 1.5 kilogram eroini bulmasıyla sona erdi.
Tatbikatı çevredeki yatlarda bulunan yerli ve yabancı turistler de izledi.

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.