1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Haliçport toplantısında protesto
Haliçport toplantısında protesto

Haliçport toplantısında protesto

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" protesto edildi.

A+A-

Saat 13.30'da başlayacağı belirtilen toplantı, aralarında avukat Can Atalay ve Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu Haliç Dayanışması üyeleri tarafından protesto edildi. Salonda "İstanbul Haliçsiz, Haliç Tersanesiz olmaz" yazılı pankart açan grup ıslık ve düdük çaldı. Yaklaşık yarım saat süren tartışmalar üzerine toplantıyı gerçekleştirecek heyet salonu terk etti.

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi; Ayvalıkavak Kasrı, Taşkızak Tersanesi ve Divanhane Binası’nın bulunduğu bölgeye kuruluyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ÇED başvurusu dosyasına göre, Tarihi Tersanenin yerini lüks bir turizm kompleksi alacak. Projeyle yaklaşık 70 yatlık kapasiteye sahip yat limanı yapılacak. Bu tesisler arasında otel, AVM, sinema, kongre merkezleri, restoranlar yer alması planlanıyor. Ayrıca bölgede 1000 kişilik bir cami yapılması da gündemde.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.