1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Hedefi 250 bin TEU'luk elleçleme
Hedefi 250 bin TEU'luk elleçleme

Hedefi 250 bin TEU'luk elleçleme

Aliağa’da hizmet veren Nemport Limanı, birinci yılında 150 bin TEU yükleme-boşaltma kapasitesine ulaştı. Nemport Limanı, 2011 yılında ise 250 bin TEU’luk elleçleme yapmayı hedefliyor.

A+A-

Aliağa’da hizmet veren Nemport Limanı, birinci yılında 150 bin TEU yükleme-boşaltma kapasitesine ulaştı. Nemport Limanı, 2011 yılında ise 250 bin TEU’luk elleçleme yapmayı hedefliyor.

Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, bu yıl 250 bin TEU elleçleme yapmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz bir yıllık süreci değerlendiren Heris, “İyi ve zor günlerin olduğu bir yıl geçirdik. Tabi kriz döneminin ortasında başladık. Ama talep doğrultusunda olay hızlandı. Ayda yaklaşık 17-18 bin TEU’lara ulaştık. Bu kapasitelere ulaşmak güzel bir şey. Bir yılda 150 bin TEU’yu yakaladık. Aslında bizim kapasitemiz 400 bin TEU düzeyinde. Bu kapasitelere ulaşmayı istiyoruz. İkinci yılımızda 250 bin TEU’yu yakalama hedefindeyiz” dedi. Heris, limanda maden ve cam sektörünün yük hareketinin ön planda olduğunu da ifade ettL

TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ LİMANI
Liman bünyesindeki yatırımların devam ettiğine değinen Heris, 5 yeni vinç makinenin devreye girdiğini söyledi. Bu makinelerin elektrikli ve çevreci özelliğiyle dikkat çektiğini ifade eden Heris, “5 tane yeni vinç makinemiz devreye girdi. Bunlar Türkiye’nin ilk elektrikli vinç olma özelliği taşıyor. Elektrikli olması çevresel ve maliyet anlamında ciddi avantajlar yaratıyor. Türkiye’nin en çevreci limanı biz olduk diyebiliriz. AB normlan kapsamında ciddi yaptırımlar geliyor. Biz de yatırım yaparken bunlara dikkat ediyoruz” dedi.

YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR
Önümüzdeki günlerde iki yeni vinçlerinin daha devreye gireceğini de belirten Heris, “O vinçler geldiğinde arka plandaki bazı yatınmlarımızı da yapmamız gerekiyor. Heyecan verici yatırımlar. Önemli olan bunu devam ettirmek.Tabi bu ekonomi ile oluyor. Bölgesel hareket ile oluyor. Bu iş artık başladı, büyüyor, büyüyecek” dedi.

İTHALATIMIZ HALEN DÜŞÜK
Limandaki ithalat hareketinin ihracata göre hala çok düşük olduğunu ifade eden Heris, “Tüketici hala burayı tam olarak bilmiyor. Tabi burada genel nakliye farklanndan kaynaklanan durumlarda söz konusu. Bu maliyetler bir senedir git gide düşüyor. Bu nedenle de bu işin hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

ALİAĞA ÖN PLANA ÇIKIYOR
Aliağa Bölgesi’nin liman hizmetleri açısından kabul edilir bir bölge haline geldiğine değinen Heris, “Talep edilen bir bölge haline geldi. Ege Bölgesi’nin genelinde bir talep artışı var. İhracat artıyor. Ama şu anda yaptığımız iş yanm kalıyor. Olayın ithalat boyutu tam yok. İthalatta bir şekilde düzene girerse, çok daha iyi olacak” diye konuştu. Çandarlı Limanı yapım çalışmalarının hızlanmasını da değerlendiren Heris, bölge ve bölgenin cazibesini artûrması anlamında ciddi bir yatınm olduğunu vurguladı. Heris, “Hat bazmda bakıldığında transit bir liman olması bütün Ege Bölgesi’nibirandaön plana çıkarıyor. Tabi bize de bir etkisi olacaktır. Yaşayarak göreceğiz” dedi.

“BİZ RAKİP DEĞİLİZ”
Nemport ve Aliağa Bölgesi’ndeki limanların İzmir Limanı’na rakip olmadığına değinen Heris, “tik başlangıçta böyle bir algılama vardı. Biz rakip değiliz. Pasta sürekli büyüyor. Çünkü buraya bir kapı açıldı. Eskiden insanlar kuzeye ya da güneye gitmek zorunda kalıyordu” dedi.

Virahaber
 

Bu haber toplam 997 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.