1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrum sorunları masaya yatırdı
Bodrum sorunları masaya yatırdı

Bodrum sorunları masaya yatırdı

Muğla Üniversitesi ile Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde yörenin turizm, ticaret ve eğitim konularındaki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla ‘Bodrum’un Sorunları’ konulu toplantı düzenlendi.

A+A-

Muğla Üniversitesi ile Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde yörenin turizm, ticaret ve eğitim konularındaki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla ‘Bodrum’un Sorunları’ konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda Bodrum’a mutlaka Denizcilik Yüksek Okulu kurulmasına, envanter araştırması eksikliği ve yat sektöründeki teknik eleman sıkıntısına dikkat çekildi.

Bodrum Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mansur Harmandar, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Gemi Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Fuat Oran, Muğla Üniversitesi öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bodrum’da 48 tersane, 5 çekek alanı ve 3 marina olduğunu hatırlatan Gemi Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Fuat Oran “ Sektör çok hızlı gelişti, bundan 30 yıl önce Bodrum’da en uzun 17 metrelik gemiler inşa edilirdi. Ancak şimdi İçmeler tersanelerinde 60 metrelik gulet ahşap yatlar yapılıyor. 60 metrelik sadece 1 adet ahşap yatın yıllık bakım masrafından 500 bin TL gelir elde ediyoruz. Ancak Bodrum olarak hızla gelişen yat sektörüne yeterince ayak uyduramadık. En büyük sıkıntımız yat teknikeri yetişmiyor. Usta, eleman sayısımız yeterli ama mühendislik anlamında yat teknikeri sıkıntısı yaşıyoruz” dedi. Bodrum gibi üç tarafı denizle çevrili bir bölgede Denizcilik Yüksek Okulu’nun olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirten BESİAD Başkanı Cenk Sezgin “ Geleceğin denizcilerini yetiştirecek bir üniversite Bodrum’a şart olmuştur. Diğer yandan Bodrum’da turizm alanında mutlaka 2011 yılında envanter çalışması yapılmalı ve eksiklerimiz burada daha net ortaya konulmalı” dedi.

Bodrum’da ihtiyaç olan Denizcilik Yüksek Okulu ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirten Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “ Bodrum’da eğitim veren Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Okulu’nda 30 öğrencimiz bulunuyor. Ancak Bodrum denizle iç içe olan cennet koylara sahip bir bölge. Bu nedenle öncelikli hedefimiz Denizcilik Yüksek Okulu’nu Bodrum’a en kısa sürede kazandırmak” dedi.

Bodrumhabermerkezi

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.