1. HABERLER

  2. DZKK

  3. HMS Gotland, ilk testler için denize açıldı
HMS Gotland, ilk testler için denize açıldı

HMS Gotland, ilk testler için denize açıldı

İsveç’in 1990 ila 1997 yılları arasında inşa ettirdiği denizaltılarda modernizasyon çalışmaları tamamlandı ve  HMS Gotland, ilk testler için denize açıldı.

A+A-

İsveç’in yarı ömür modernizasyonundan (Mid Life Upgrade / MLU) geçirdiği HMS Gotland, ilk testler için denize açıldı. Sistem çalıştırma testlerinin limanda tamamlanmasının ardından açık denizde gerçekleştirilmesi gereken denemeler için gemi seyre çıktı. Testler sırasında, entegrasyon kapsamında entegre edilen yeni sistemlerin istenen kapasitede olup olmadığı sınanacak.

1990 ila 1997 yılları arasında inşa edilen denizaltılar, daha önce de küçük çaplı modifikasyonlara uğramıştı. Modernizasyon kapsamında platformlarda yer alan ve faydalı kullanım ömrünün sonuna gelen 20 kadar donanım, yenileriyle değiştirildi.

Denizaltının etkinliği ile birlikte durumsal farkındalığı ve güvenlik seviyesi de yükseltildi. Platformların gövdeleri iki metre kadar uzatıldı ve Stirling Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi entegre edildi. Ayrıca denizaltıya geleneksel periskop yerine modern elektroniklerle donatılmış yeni bir mast sistemi de denizaltıya eklendi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6202 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.