1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İç liman hattı kurulacak
İç liman hattı kurulacak

İç liman hattı kurulacak

Arkas Holding, karayolunun uzun mesafe yük taşımalarındaki ağırlığını ve yüksek maliyeti ortadan kaldırmak için 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda çalışmalar için düğmeye bastı.

A+A-

Türk denizcilik sektöründe ilk defa iç limanlar arasında düzenli konteyner servisine başlayan Arkas Holding, karayolunun uzun mesafe yük taşımalarındaki ağırlığını ve yüksek maliyeti ortadan kaldırmak için 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda çalışmalar için düğmeye bastı.

1996 yılından bu yana bunun planlamasını yaptıklarını anlatan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Bugün devletten aldığımız yardımla sorunları çözmüş durumdayız. 500 TIR’ın İstanbul’dan Anadolu’ya taşıyacağı yükü bir gemiyle üstlenip, İstanbul’dan Mersin’e taşıma yapacağız” dedi. ‘Türkiye’nin bugüne kadar sadece dış hatları olan bir havalimanı gibi hareket ettiği’ benzetmesini yapan Arkas, şöyle konuştu: “Bu işe havalimanı mantığında baktığımızda, yabancı ülkelerden gelen yükler burada kalıyordu. Daha sonra deniz yerine, karayoluyla gideceği yere ulaştırılıyordu. Ancak biz Türkiye’nin kendi iç hattına kavuşmasını sağladık.”  Sistemin verimliliği için en önemli nokta demiryolları olduğuna işaret eden Bernard Arkas, “Biz vagon yatırımlarımızı yaptık. Ancak devlet şu sıralar hızlı tren ihalelerini öncelikli tutuyor” diye konuştu.

 

 

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.