1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Kupaya bir adım kaldı
Kupaya bir adım kaldı

Kupaya bir adım kaldı

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nün ilk kez 1 Temmuz 2009 Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda başlattığı Duo Yarışları, 2010 yılında Allianz Sigorta iş birliği ile Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Duo Trofeye hayat vermişti.

A+A-

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nün ilk kez 1 Temmuz 2009 Kabotaj Bayramı’nda başlattığı Duo Yarışları, 2010 yılında Allianz Sigorta iş birliği ile Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Duo Trofeye hayat vermişti. 

 

BAYK – Allianz Duo Trofe IV. Ayak Yarışı, Kabotaj Bayramında, yelkenlerini bayramı kutlamak için rüzgârla doldurdu.

 

 

Yarış Bodrum Karaada burnu açıklarından 12-13 knot rüzgar ile start aldı. Yaklaşık 20 millik coğrafi rotada yarışan ekipler önce Kargı adasını sonra Karaadayı iskelelerinde bırakarak Bodrum Kalesi açıklarında kurulan finish hattında yarışı tamamladılar.

 

12 teknenin katılımıyla gerçekleşen BAYK – Allianz Duo Trofe IV. Ayak yarışı sırasında rüzgâr etkisini arttırarak 16-17 knotta yelkencilere keyifli bir seyir yaşattı. HEAVEN CAN WAIT teknesinin birinci olarak tamamladığı bu ayak sonunda heyecan ve kıyasıya rekabet devam ediyor. 23 Nisan’da start alan trofede birinciliği hiçbir ekibe kaptırmayan X-MACHINE teknesi dördüncü ayakta ikinci oldu.

 

 

BAYK – Allianz Duo Trofenin son ayağı 16-17 Ekim’de gerçekleşecek.  Sahibini bekleyen trofe kupası için mücadele eden ekiplerin başında overall’da X-MACHINE, CADI ve SOLO tekneleri geliyor. Daha zoru deneme arzularıyla yarışan ikişer kişilik ekipler toplam 5 ayak ve 6 yarıştan oluşan BAYK – Allianz Duo Trofe’de, son ayağa hazırlanıyorlar.  Tüm yarış süresince devam eden mücadelenin detaylı sonuçlarını www.bayk.net  resmi internet sitesinden edinebilirsiniz.

 

 

2010 BAYK – Allianz Duo Trofe Takvimi:

I. Ayak           23   Nisan

II. Ayak          7     Mayıs

III. Ayak        28   Mayıs

IV. Ayak        1     Temmuz

V. Ayak          16-17  Ekim

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.