1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Kadınlar şiddete karşı yelken açtılar
Kadınlar şiddete karşı yelken açtılar

Kadınlar şiddete karşı yelken açtılar

D-Marin ile Göcek Yat Kulübü iş birliğinde düzenlenen ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından desteklenen "Kadına şiddete karşı yelken açıyoruz" temalı yarışa 12 tekne, 60 sporcu katıldı.

A+A-

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kupası Yelken Yarışı yapıldı. Fethiye’ye bağlı Göcek Mahallesinde, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "Kadına Şiddete Karşı Yelken Açıyoruz" yarışına 12 tekne ve 60 sporcu katıldı. D-Marin ile Göcek Yat Kulübü işbirliğinde düzenlenen yarışları TYF Başkanı Özlem Akdurak ve yat kulübü yetkilileri izledi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışa katılımın her yıl artacağını söyledi. Etkinliğin amacının kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Akdurak, “Bu etkinliğin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Yat sınıfında sadece kadın ekiplerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Düzenlenen etkinliklere kadın sporcuların ilgisi de her geçen gün çoğalıyor. Kadınların yelkene ilgisi çok güzel” dedi.

Gençlik sınıflarında kız sporcuların sayısının yüzde 20 civarında olmasına rağmen başarılarının dünya çapında olduğunu ifade eden Akdurak, yelkende kız sporcuların son derece başarılı olduğunu kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.