1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kardemir Liman Projesi onaylandı
Kardemir Liman Projesi onaylandı

Kardemir Liman Projesi onaylandı

Filyos Sahiline yapılması düşünülen Kardemir Liman Projesi, Filyos Belediye Meclisinde oy çokluğuyla onaylandı.

A+A-

Filyos sahiline yapılması düşünülen Kardemir Liman Projesi için Filyos Belediyesi Meclis üyeleri toplantı gerçekleştirdi. Halka açık olarak gerçekleştirilen toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı.

 

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal projenin arkasında olduklarını söylerken DSP ve DP'li meclis üyeleri projeye karşı çıktı. Toplantıda ilk sözü Fahri Sürül alarak konu hakkında olumsuz görüş belirtti.

 

DP; “Yasal yollara başvuracağız”

Demokrat Parti (DP) Belediye Meclis Üyesi Yurdal Türkçelik, Filyos'un tarihi turistik açıdan gelişmesi ve ilerlemesinden yana olduğunu, Kardemir Liman Projesi ile Filyos'un mahvolacağını savundu. Türkçelik, "Kesinlikle Kardemir Limanına karşıyız. Eğer yapılırsa da burada olumlu oy verecek arkadaşlara ömrüm boyunca hakkımı helal etmeyeceğim. Her türlü yasal yollara başvuracağız." dedi.

 

DSP; “İstihdam yaratmayacak”

DSP Belediye Meclis Üyesi Aytuğ Uyar; “Filyos bu projeyi kaldıracak alt yapıya sahip değildir. Filyos'un sanayi şehri mi olmasını istiyoruz, doğasıyla tarihi güzellikleriyle dolu tarihi turizm bölgesi mi olmasını istiyoruz? Savunulduğu gibi projenin hiçbir istihdama dair katkısı da olmayacaktır.”dedi.

 

Ünal; “Projenin arkasındayım”

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal proje hakkında eleştirilere cevap vererek; “Filyos'ta sadece burada eleştiri yapan arkadaşlarım yaşamıyor. Biz de Filyos'ta yaşıyoruz. Artık Filyos Ateş Tuğla Fabrikası kapanmak üzere. Filyos'taki işsizleri de düşünmek gerekiyor. Turizm diyorsunuz da turistik amaçla Filyos'u ziyarete gelen kişi sayısı nedir? Burada tamamen siyaset yapılıyor. Belediye başkanına zarar vermek için hem yapmaya çalıştığımız sahil projesine hem de Kardemir Liman Projesine karşı çıkılıyor.

Arkadaşlar bazı şeyler (turizm) hayal. Bizim bu hayallerle yıllarımızı geçirme imkanımız yok. Onun için bunu fazla uzatmanın anlamı da yok. Bizim için ilk önce gelen iştir, aştır. Ben buraya yatırım gelsin diye uğraşıyorum. Bu projenin arkasındayım. Herkes hakkını arayabilir, burası hukuk devletidir."

 

Proje mecliste onaylandı

Mecliste uygun görüş bildirenlerin sayısı 6, uygun görüş belirtmeyenlerin sayısı 3, çekimser sayısı da 1 olarak kayıtlara geçti. Kardemir Liman Projesi oy çokluğuyla onaylandı.

 

Türkiye Turizm

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.