1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Karpaz Gate Marina, sezonu açtı
Karpaz Gate Marina, sezonu açtı

Karpaz Gate Marina, sezonu açtı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yatçılığının önemli merkezlerinden Karpaz Gate Marina’nın sezon açılışında “Piri Reis Haritaları Sergisi”nin de açılışı yapıldı

A+A-

Ülke turizmine önemli hizmet veren ve KKTC yatçılığına da yeni bir soluk getiren Karpaz Gate Marina’nın sezon açılışı önceki akşam düzenlenen resepsiyonla gerçekleştirildi.

Açılışa Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Karpaz Gate Marina Yönetim Kurulu Danışmanı Erdil Nami, Karpaz Gate Marina Müdürü Deniz Akaltan, Karpaz Gate Marina CEO’su ve Ortaklar Temsilcisi Liza Singer, Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, KIBRIS Medya Gurubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, BRTK Müdürü Mete Tümerkan, işadamı Günay Çerkez, CTP Yenierenköy Belediye Başkan Adayı Mesut Yıkıcı ve birçok davetli katıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Yenierenköy’de hizmete açılan ve 60 Milyon Euro’ya mal olan yat limanı şimdiye kadar 22 farklı ülkeden çok sayıda turisti ağırladı.

Tüm Akdeniz sahillerini dolaşmak için nisan ayında İstanbul’dan ayrılan Doğu Akdeniz ve Caretta Caretta Yat Rallisi’ne katılan 55 yat önceki gün Karpaz Gate Marina’ya ulaştı. Karpaz Gate Marina’nın sezon açılışında ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi işbirliğinde, İş Bankası’nın da katkılarıyla ülkemize getirilen Piri Reis Haritaları’nın sergilendiği sergi de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Karpaz Gate marina CEO’su ve ortaklar temsilcisi Lisa Singer tarafından açıldı. Sergi 4 Temmuz’a kadar gezilebilecek.

Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne katılan 55 yatın yetkililerine plaketlerin de verildiği açılışta, Kübalı grup Onelia Manzawo ve İstanbul’un ünlü DJ’lerinden Suat Ateşdağlı performans sergiledi.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, marinaya demir atan yatçılara seslenerek “Akdeniz’in doğusundaki bu güzel adada sizleri görmekten gurur duydum” dedi.

Marinanın yapımını gerçekleştiren herkese teşekkürlerini sunan Başbakan Yorgancıoğlu “Geçmişte yaşadığınız zorluklardan dolayı özür diliyorum. Ülkeye böylesi güzel bir yatırımı kazandırdığınız için de sizlere teşekkür ediyor ve projelerinizi geliştirme konusunda geçmişte olduğu gibi ısrarcı davranırsanız, sizlere yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Karpaz Gate Marina CEO’su ve Ortaklar Temsilcisi Liza Singer de, YDÜ ve Girne Üniversitesi’nin denizcilik bölümü ile gerçekleştirdikleri işbirliği ve İş Bankası’nın katkılarıyla Piri Reis Sergisi’ni Kıbrıs’a kazandırdıklarını söyledi.

Singer 2013 yılında Karpaz Gate Marina Galerisi’ni hayata geçirerek o tarihten itibaren kültür merkezi yaratmaya çalıştıklarını belirterek Piri Reis Sergisi’nin üçüncü sergileri olduğunu kaydetti. Singer, Karpaz bölgesini korumayı ve geleceğe taşımayı akıllarından hiç çıkarmadan yenilik ve uluslararası tat katmaya devam edeceklerini belirtti.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan da yaptığı konuşmada, kurulduğu 1988 yılından bu yana eğitim alanında tüm ezberleri bozarak hızla gelişen YDÜ’nün bu gün en büyük, en kapsamalı, en donanımlı yüksek öğretim kurulu olduğunu, Akdeniz’in en önemli bilim kültür merkezi olarak ön plana çıktığını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.