1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Kraliyet Donanması’na ‘yürekli’ denizaltı
Kraliyet Donanması’na ‘yürekli’ denizaltı

Kraliyet Donanması’na ‘yürekli’ denizaltı

Yeni nükleer denizaltı programı çerçevesinde Birleşik Krallık Donanması’na HMS Valiant adı verilecek yeni denizaltı katılacak. Dreadnought sınıfı olarak hizmete girecek denizaltı, 2028 yılından itibaren göreve başlayacak.

A+A-

Birleşik Krallık, yeni nükleer denizaltı programı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Dreadnought sınıfı olarak hizmete girecek platformlardan ilkinin HMS Valiant (Yürekli) olarak adlandırılacağı bildirildi.

Faydalı kullanım ömürlerinin sonuna yaklaşan Vanguard sınıfı denizaltıların yerini alması için geliştirilen platformlar, 2028 yılından itibaren hizmete girmeye başlayacak. c4defence.com’un haberine göre hâlihazırda Vanguard sınıfı nükleer denizaltıların sağladığı nükleer caydırıcılık görevi de Dreadnought sınıfı platformlara geçmiş olacak.

Mayıs 2011’de onaylanan program kapsamında ABD ve Birleşik Krallık birlikte çalışıyor. Toplam uzunluğu 153,6 metre olarak planlanan denizaltıların toplam deplasmanı ise 17 bin 200 ton olarak tahmin edilmekte.

130 kişilik mürettebat ile işletilecek olan platformlarda 40 kadar nükleer harp başlığı bulundurulacak.

İnşa çalışmaları BAE Systems’ın Barrow-in-Furness Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında üretim, konstrüksiyon ve yapısal çelik çalışmaları ise başladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.