1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman arazi fiyatlarını arttırdı
Liman arazi fiyatlarını arttırdı

Liman arazi fiyatlarını arttırdı

Kuzey Ege Konteyner Limanı, arazi fiyatlarını kat kat arttırdı İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün, 900 iş gününde bitirilecek Kuzey Ege Konteyner Limanı'nın, beldelerindeki arazi fiyatlarını kat kat arttırdığını belir

A+A-

Kuzey Ege Konteyner Limanı, arazi fiyatlarını kat kat arttırdı İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün, 900 iş gününde bitirilecek Kuzey Ege Konteyner Limanı'nın, beldelerindeki arazi fiyatlarını kat kat arttırdığını belirtti.

Limanın nüfus patlamasına da yol açacağını vurgulayan Ergün, şu anda 3 bin 500 olan nüfusun, 2023 yılında 180 bine ulaşacağını söyledi. Belde sınırları içinde arazi satışlarının üç yıl önce başladığını belirten Başkan Ergün, şimdiye kadar 500 dönüm satıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Ergün, konuyla ilgili açıklamasında, "1 kilometre uzunluğundaki liman mendireği, 900 iş gününde tamamlanacak ve 400 milyon liraya mal olacak. Liman projesinden önce bölgemizdeki araziler dönümü 500 liraya alıcı bulmazken şimdi 60-70 bin liraya çıktı. Daha şimdiden ayçiçeği yağı ve rüzgâr gülü üretimi, akaryakıt dolum tesisi ve depolar için işletmeciler yer satın aldı." dedi. Yer tespitleri 1980'li yılların başında yapılan fakat bir türlü yapımına başlanamayan liman projesinin artık hayata geçeceği ifade eden Feridun Ergün, sekiz yıllık çalışmalarının sonuç verdiğini söyledi. Türkiye'nin son sekiz yılda katettiği hızlı ilerleme ve ekonomideki başarılara dikkat çeken Başkan Ergün, "31 yıllık bir proje. 24 Mart 2011'de ihaleye çıkıyor. Liman, ülkemizin batıya ve tüm dünyaya açılan kapısı İzmir'in kuzeyinde, Zeytindağ Belediyesi sınırları içinde yer alacak. 3 milyon 700 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak limanın yıllık yük işleme kapasitesi 20 milyon tona kadar çıkabilir." şeklinde konuştu.

Zaman

Bu haber toplam 823 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.