1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman projesini değerlendirdi
Liman projesini değerlendirdi

Liman projesini değerlendirdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı'ya yapılması planlanan liman projesinde yasal olarak süre ile ilgi sorunun dışında teknik anlamda hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

A+A-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı'ya yapılması planlanan liman projesinde yasal olarak süre ile ilgi sorunun dışında teknik anlamda hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde ilçeye yapılması planlanan liman projesini değerlendirdi. Liman projesinin DLH tarafından onaylandığını ve teknik anlamda hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını kaydeden Erdoğan, ”Liman projesi özel sektör tarafından yapılıyor. Henüz bitmiş bir şey değil, ama en azından iktidar bunun önünü tıkayan bir unsur değil, milletvekili olarak biz hiç değiliz. Önümüze gelen projelere içinin dolu olup olmadığına baktık. İçinin dolu ve boş olması konusunda elimizden geldiği kadar işin tabanını oluşturduk. Bolu, Düzce, Akçakoca, Ereğli ve Alaplı'daki iş adamlarını bunun içine kattık. 260 milyon dolara mal olacak olan bir proje bunu özel sektör yapacak. Özel sektöre de bizde teknik anlamda yardımcı oluyoruz. DLH'den ÇED ile ilgili izin aldık. Orman Bakanlığına çevre ile ilgili dosya geldi. Orada 15 kurumdan olumlu görüş geldi. Bu olumlu görüşlerden sonra Yatırım ve Uygulama Genel Müdürlüğü'ne, Bayındırlık Bakanlığı'na geçecek. Artık bir yerde de bunların nasıl izinlerinin alındığını biliyoruz. Şu anda yasal olarak sadece süre ile ilgili sorun var, yoksa teknik anlamda beyinlerde bir olumsuzluk yok, birde bu işin içini dolduracak olan iş adamlarının cebine bakmak lazım. Bunlar bu parayı bir an evvel ortaya koyup bu işi yaparlarsa Alaplı adına olumlu bir gelişme olur. Biz bu işin önünü açtıktan sonra bir bakıyoruz başka kişiler de farklı yerlerde farklı liman arayışlarına giriyor oda ayrı bir konu, Alaplı limanı ciddi bir konu biz bu konunun içinde resmi olarak hiçbir ortaklığımız yok, ortak olmakta istemiyorum. Daha önceki toplantılarda da bunu söyledim. Ama bizde iş adamıyız. Alaplı'da, Zonguldak'ta Akçakoca'da Düzce'de ve Ereğli'de yanlış anlaşılmaması adına bunu söylüyorum. Biz burada olursak bize düşen yüzde bir ise biz o bedeli öderiz öyle oluruz ve bunu da en sonuna bırakırız dedik. Her şey ortaya çıkmış, her şey yola çıkmış bunu siyasetin içinde olan bir iş adamı olarak bunu söylüyorum. Eğer birileri bunu başka malzeme yapacaklarsa bu işin içinde zaten olmam daha önce aynı durum tersanelerde de yaşandı. Çok şükür o konu kapandı” dedi.

Tersanelerde yaşanan krizin ardından yeniden bir hareketlilik yaşanacağını belirten Erdoğan, “Tersaneler yakında dolacak 5 bin kişi yeniden bu bölgede çalışacaktır. Şu anda herkes sıraya girdi gemisini yaptıracak. Şimdi tüm dünyada bir açılım var. Hareket başladı, şimdi gemiye ihtiyaç var, gemiye de ihtiyaç olunca tersaneler bölgesinde hareketlilik başlayacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.