1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Vali`den limana yakın takip
Vali`den limana yakın takip

Vali`den limana yakın takip

Vali Erdoğan Bektaş İnebolu ziyareti çerçevesinde İnebolu Limanı'nda da incelemelerde bulundu.

A+A-

Vali Erdoğan Bektaş İnebolu ziyareti çerçevesinde İnebolu Limanı'nda da incelemelerde bulundu.

İnebolu Limanı’nın uluslararası bir liman haline getirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Erdoğan Bektaş’a bu ziyaretinde İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile Liman Başkanı Ergün Kayalı’da eşlik etti.
Liman Başkanı Ergün Kayalı, İnebolu’nun aktif hale gelmesi için yatırımcıların burayı kullanması gerektiğini ve limanın kapasitesinin arttırılmasının şart olduğunu söyledi. Kayalı yaptığı açıklamada, “Samsun Limanına 150 bin tonluk gemilerin geliyor. Bizimde uluslararasında söz sahibi olabilmemiz için bu rakama yaklaşmamız gerekiyor. Şuan da 10 bin tonluk Gemiler geliyor. Mevcut projenin % 50’den daha az bir kısmını hayata geçirdik. Limanımız her şey için müsait. Sadece mevcut projenin faaliyete sokularak tamamlanması gerekiyor. Samsun Limanı gibi olabiliriz. Mendirek yapılması için şartlar elverişli. 1998 yılında mevcut olan Gümrüğünde kaldırılması büyük kaybımız oldu. Gümrüğünde gelmesi şart” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı ile ilgili kendisine yapılan açıklamalar sonunda “Samsun Limanı gibi değil ama ona yakın bir liman olabiliriz. Yolumuzda mevcut. Şartlar elverişli. Kastamonu’daki yatırımcıları da buraya yönlendirerek İnebolu Limanını uluslararası düzeyde söz sahibi olmuş bir liman haline getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Kastamonupostasi

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.