1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman tarifelerine indirim
Liman tarifelerine indirim

Liman tarifelerine indirim

TCDD İzmir Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, liman hizmet tarifelerinde sektöre büyük yarar sağlayacak değişiklikler yapacaklarını söyledi

A+A-

TCDD İzmir Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla Alsancak Limanı'na yapılacak olan 300 milyon dolarlık yatırımın ilk sonuçlarını 2011 yılında alacaklarını açıkladı.

Yalçın, önümüzdeki günlerde liman hizmet tarifesinde de denizcilik sektörüne önemli fayda sağlayacak çeşitli değişiklikler yapacaklarını söyledi. İzmir Alsancak Limanı'nda gemicilik acentelerinin yetkilileriyle bir araya gelen ve sektörün istek ve önerilerini dinleyen Yalçın, limanın verimli ve hızlı şekilde çalışması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Yalçın, "Yurtdışındaki limanlarda neler varsa bize mutlaka söyleyin. Benim yetkim dahilindeyse hemen uygulayalım. Yetkimizin dışındaysa Ankara'ya iletelim. Ayrıca Ankara'ya her gittiğimiz zaman liman hizmet tarifelerini gündeme getiriyoruz. Bu konuda bir çalışma içindeyiz. Yakında liman hizmet tarifesinde denizcilik sektörüne fayda sağlayacak düzenlemeler göreceksiniz" dedi.

Kan Kaybı Yok
İzmir Alsancak Limanı'na tarihinde görmediği yatırımların yapıldığını ifade eden Yalçın, bu kapsamda limandaki ambarın yıkılarak geniş bir alan kazanıldığını söyledi. Yalçın, "Devlet Alsancak'a sahip çıktı. Genel müdürümüz bir ayda 3-4 kez limanımıza geldi. TCDD Limanlar Daire Başkanımız Muhsin Yılmaz telefonla her an yatırımları denetliyor. Daha iyi bir liman için 300 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Yatırımların bir kısmı devam ediyor. Geçen yıla göre limana 300 gemi daha az yanaştı ama yük bazında kaybımız yok. Limanımızın kan kaybettiğini söyleyemeyiz. Aliağa'daki limanlara giden gemilere diyeceğim yok. O limanlar da milli servetimiz" diye konuştu.

"Kapasiteyi artıracağız"
Limanda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarının bulunduğu bölgeye ikinci bir konteyner holü kuracaklarını ve liman kapatesini yüzde 100 artıracaklarını dile getiren Yalçın, 1050 metrelik rıhtım ile burada büyük gemilere hizmet vereceklerini söyledi. Yalçın, "Körfezde dip taraması yaptıktan sonra limanımızı büyük konteyner gemilerine de açacağız. Yatırımlar tamamlandığında denizcilere 'Bu rıhtım sizin, gelin yanaşın' diyeceğiz" diye konuştu.

Yeni Asır

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.