1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman viyadüklerinde mutlu sona yaklaşıldı
Liman viyadüklerinde mutlu sona yaklaşıldı

Liman viyadüklerinde mutlu sona yaklaşıldı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Alsancak'ta yapımı yarım kalan viyadükler limana inecek

A+A-

Alsancak'taki viyadüklerle ilgili planlama süreci nihayet bitti. İzmir Limanı Karayolu Viyadükleri Bağlantısı İmar Planı değişikliğine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı. Böylece Alsancak'ta yapımı yarım kalan viyadüklerin limana indirilmesine ilişkin planlama süreci de uzun uğraşlar sonucunda son bulmuş oldu. Resmi Gazete'de yayınlanan ÖYK kararına göre, İzmir-Urla-Çeşme Otoyolu, İkiztepe-Konak-Halkapınar-Doğanlar Kesimi Liman Viyadükleri'nin sonlandırılmasına ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait projenin, Konak ilçesi sınırları içinde yer alan karayolu viyadüklerinin Alsancak Limanı bağlantısına ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve iki paftadan oluşan imar planı değişikliği ve bir nazım imar planı değişikliği onaylandı.

Alsancak'taki viyadük ayaklarının limana indirilmesine olanak tanıyan imar plan değişikliği geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oybirliği ile kabul edilmiş, ardından da Konak Belediyesi bin ölçekli uygulama imar planlarını hazırlamıştı. Konak Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri 1/1000'lik uygulama imar planlarına, viyadüklerin limana inen bölümünü işlerken yanlışlıkla Özelleştirme İdaresi'nin sorumluluk alanı içindeki bölümü de eklemişti. Sınır hatasının düzeltilmesini isteyen Özelleştirme İdaresi, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'ne resmi yazı göndermiş, planı iptal ettiğini belirtmişti. Konak Belediyesi İmar Müdürlüğü de planlardaki sınır ihlalini gideren ikinci bir plan değişikliği hazırlamış ve bu plan değişikliği ilçe meclisince kabul edilmişti. 2009'un ilk aylarında Konak Belediye Meclisi'nde yeni düzenlenmiş hali ile kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği önerisi, Büyükşehir'in 2009 yılı Temmuz ayı ilk oturumunda incelenmek üzere imar ve bayındırlık komisyonuna sevk edilmişti. Komisyon, yaptığı değerlendirme sonucu önergeyle ilgili görüş oluşturmuş ardından da Büyükşehir Belediye Meclisi 2009 yılı Ağustos ayındaki oturumunda ilçe belediyesinin hazırladığı plan önerisini onamıştı. Askı süreci sonrası planlar Özelleştirme İdaresi'ne ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilmişti.

Yıllardır yarım kalan limandaki viyadük Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarına gelmeden Liman Caddesi'ne inecek. Bu yolu kullanan araçlar, kent içine daha kolay ulaşacak. TIR ve kamyonlar ise caddeye indikten sonra sağa dönerek, B kapısından limana girecek. Diğer viyadükler ise caddeye inen yolun üzerinden geçerek, limana bağlanacak.

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.