1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limanlarda radyasyon alarmı
Limanlarda radyasyon alarmı

Limanlarda radyasyon alarmı

Avrupa limanlarında gemi nakliye şirketleri ve limanlar Japonya’dan gelecek gemilerin ve yüklerinin kontrolü için geniş çaplı tedbirler aldı.

A+A-

Avrupa limanlarında gemi nakliye şirketleri ve limanlar Japonya’dan gelecek gemilerin ve yüklerinin kontrolü için geniş çaplı tedbirler aldı.

Hamburg liman idaresi Gümrük Müdürlüğü ve İçişleri yetkilileriyle birlikte bir ‘acil durum planı’ hazırlayarak radyasyonlu gemiler ve yükleri hakkında nasıl bir işlem yapacağını belirledi.

‘Financial Times Almanya’ gazetesinde çıkan habere göre önce gümrük tarafından gemiler kontrolden geçirilecek. Gelen gemiler önce başka bir Avrupa ülkesi limanına uğradığından Almanya’nın işi daha kolay. Ancak buna rağmen Alman yetkililer Asya’dan gelen gemileri ve yüklerini yeniden kontrolden geçirmek istiyor.

Avrupa’nın en büyük limanı Rotterdam’daki resmi yetkililer gemi nakliyatı yapan şirketlerden Asya’dan limana gelen gemilerin kesinlikle radyasyonlu olmadığını temin eden yazılı garanti istedi. Ayrıca limanda oluşturulan özel bir timle her gelen gemi ve yüklerinin radyasyonlu olup olmadığı kontrol ediliyor.

Japonya’da gelebilecek ilk radyasyonlu gemilerin Nisan ayının ortalarına kadar ancak Avrupa limanlarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Rotterdam limanında gemi kontrolünden sorumlu ‘Germanische Lloyd’ isimli şirketin şefi Erik van der Noordaa radyasyonlu gemilere nasıl bir muamele yapacakları konusunda henüz bir karar veremediklerini söyledi. Noordaa büyük ihtimalle geri gönderileceklerini bildirdi.

Dünya Bülteni
 

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.